OZBILJAN ŠMEKER NA OCA! SIN POKOJNOG ZORANA ĐINĐIĆA KRENUO NJEGOVIM STOPAMA: Izrastao u pravog čoveka!

Sin Zorana Đinđića ne eksponira se u javnosti…

Sin Zorana Đinđića, Luka Đinđić, ima 29 godina i vrlo je obrazovan. Od ranog detinjstva njegov život je obeležen političkom karijerom oca.

Tada je trogodišnji Luka bio je jedan od junaka studentskih demonstracija u zimu 1996/1997. godine.

Njegova slika na očevim ramenima na čelu demonstranata ispred kojih je bio postavljen transparent “Beograd je svet” – obišla je čitav svet.

Nakon očeve smrti 12. marta 2003. godine, javnost je imala prilike da vidi Luku na pomenima. Na osnovu fotografija, postalo je jasno da je on slika i prilika pokojog oca.

Malo toga je poznato o njegovom životu, osim činjenice da je završio Fakultet političkih nauka i da, kako se pisalo u domaćim medijima, ima izvesne ambicije da se bavi politikom.

Uz svu podršku majke Ružice, Luka Đinđić je stasao u pravog čoveka, koji je na ispravnom životnom putu i uvek uz sestru Jovanu, koja je takođe krenula očevim stopama.

Podsetimo, Zoran Đinđić, nekadašnji premijer Srbije i predsednik Demokratske stranke, iza sebe je ostavio dvoje dece. Jovana i Luka danas su uspešni mladi ljudi koji koračaju svojim putem, dostojanstveno i hrabro, kao nekada njihov otac.

Jovana, koja je imala 13 godina kad je ubijen, slika je i prilika majke Ružice. Od nje je nasledila lepotu i stas, a od harizmatičnog političara, najomiljenijeg u novijoj srpskoj istoriji, veštinu govorništva i javnog nastupa.Odrastala je daleko od očiju radoznalog sveta i medija koji su se neprestano raspitivali za porodicu tragično nastradalog premijera. Diplomirala je komunikologiju na univerzitetu Singidunum 2013. godine, u roku. Master studije iz oblasti socijalne kognicije završila je u Londonu, a 2017. postala koordinator za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

Ćerka Zorana Đinđića danas radi u Vladi Srbije, gde je angažovana u timu nadležnom za razvijanje i sprovođenje politike socijalnog uključivanja, kao i za pružanje podrške resornim ministarstvima u tom domenu, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

– Jovana je od marta do septembra 2016. stažirala u timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, gde se bavila pitanjima koja se tiču LGBT populacije, socijalnog uključivanja Roma i Romkinja i inkluzivnog obrazovanja. Od oktobra do decembra 2016. stažirala je u grupi za socijalnu inkluziju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva radila je kao programska asistentkinja, a od juna 2017. ona je koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudska prava – navodi se u njenoj biografiji na zvaničnom sajtu tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

foto: Vlada Srbije

Jovana je bila jedan od najboljih studenata i nikada se nije pozivala na činjenicu da je ćerka nekadašnjeg predsednika Vlade Srbije Zoran Đinđića. Profesori su je opisivali kao veoma savesnu, vrednu i skromnu.

– Jedne godine je kao vrhunski student dobila stipendiju, ali je odbila da je primi. Rekla je da ima novca da plati studije, a da bi stipendiju trebalo da dobije neko kojem je potrebnija – govorili su Jovanini profesori 2013. za „Večernje novosti“ .

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala