Historijski uspjeh USK sporta: Ermin Beganović na ovogodišnjem EYOF-u

U mjesecu julu u periodu od 24. do 31. jula ove godine u organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta u Slovačkoj u gradu Banska Bystrica bit će održano 16. izdanje EYOF-a/Evropske verzije olimpijskih igara za mlade sportašice i sportaše, a po prvi put u historiji našeg grada i prvi put u historiji Unsko-sanskog kantona kada je muška konkurencija u pitanju, plasman na najveće evropsko sportsko takmičenje za mlade sportiste ostvarili su Ermin Beganović i njegov trener prof. sporta i tj. odgoja, Velmir Zahirović.  Kako ističu, posebno veseli činjenica da je ovaj plasman ostvaren u “kraljici sportova” atletici i to u veoma atraktivnoj disciplini 800 metara , dok je ovo tek treći put u historiji EYOF-a da naša zemlja ima predstavnika u ovoj atletskoj disciplini.

Zahvaljujući odličnim rezultatima u proteklom periodu, prvenstveno na dvoranskom rekordu BiH u disciplini 800 metara kao i nizu odličnih nastupa na međunarodnoj sceni, naglašavaju da je ostvaren ovaj historijski sportski uspjeh. Same pripreme naših takmičara ulaze u završnu fazu, te već polako startaju sa nizom međunarodnih mitinga koji će prije svega poslužiti kao test svega onoga što se odradilo u zimskom periodu, a onda slijede i Prvenstvo BiH za mlađe juniore, Prvenstvo Balkana za mlađe juniore kao završne provjere pred nastup na EYOF-u.

Ističu da postoji velika šansa za ispunjenje normi u disciplinama 800 metara i 1500 metara za Evropsko prvenstvo za mlađe juniore u kategoriji godinu dana starijih takmičara s obzirom na upitnost kvaliteta uslova u kojima treniraju atletičari AK „Krajišnik“. Na tragu toga s pravom se može reći da se radi o senzacionalnim rezultatima, te su ovom prilikom pozvali i privredne subjekte koji su u mogućnosti kao i Općinu Velika Kladuša da pomognu u ostvarenju velikih sportskih rezultata i razvoju naših mladih sportista.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala