Kvalifikacije za EP: Ženska futsal reprezentacija razbila Litvaniju, tri gola Vine Crnoje

Ženska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Prijenaju selekciju Litvanije sa 7:2 u susretu 2. kola grupe C preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Golmanica Nikolina Todorić je već u 7. minuti dobila crveni karton, ali ni to nije spriječilo izabranice Nijaza Mulahmetovića da pokažu kvalitet i dođu do prvih bodova u ovim kvalifikacijama.

Tri gola postigla je Vina Crnoja (4’, 25’ i 33’), a kapitenka Branka Bagarić se dva puta upisala u listu strijelaca (3’ i 10’). Po jednom su pogađale Merima Alibašić (14’) i Amina Mujanović (39’).

Litvanke su oba gola postigle iz penala koje je izvela Dovilė Dockaitė u 8. i 18. minuti.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile: Nikolina Todorić, Nikolina Milović, Branka Bagarić, Vesna Njeguš, Emina Trumić, Jovana Vasić, Sara Brkić, Slavica Glavota, Dejana Marković, Vina Crnoja, Arijana Ćesko, Merima Alibašić i Amina Mujanović.

U drugom susretu grupe Slovenija je sa 11:1 pobijedila Kazahstan i zauzima prvo mjesto na tabeli sa 6 bodova. Bosna i Hercegovina je osvojila 3, dok Litvanija i Kazahstan imaju po 1 bod.

Treće kolo na programu je 14. maja kad će se sastati Bosna i Hercegovina-Kazahstan (15:00h) i Litvanija-Slovenija 18:30h).

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala