OVE NAMIRNICE OBARAJU KRVNI PRITISAK KAO LUDE: Od sada ćete ih JESTI STALNO, nema ništa ZDRAVIJE

Najbolje je da ih jedete i sirove, jer ćete uneti mnogo više minerala jer pored toga što su bogate kalijumom, imaju dosta i drugih hranljivih sastojaka

Hipertenzija je problem koji može izazvati bolesti srca, bubrega, ali i mnoge druge probleme. Da biste ovo izbegli neophodno je da promenite vaše navike.

Ako budete jeli kajsije, banane, jabuke, grožđe, urme i mnoge druge unećete mnogo kalijuma, vlakana i magnezijuma u vaš organizam. Te se tako osmelite da jedete i dinje, narandže i breskve, jer će njihova svojstva pomoći u snižavanju krvnog pritiska.

Šumsko voće

Flavonoidi snižavaju pritisak jer je bobičasto voće bodato njima. Zato je dobro da ih konzumirate sveže, te jedna čaša nedeljno ovog voća će vam dooneti dobre rezultate.

Zeleno povrće

Ako konzumirate kelj, repu, rukolu, koprivu, blitvu i spanać. Najbolje je da ih jedete i sirove, jer ćete uneti mnogo više minerala jer pored toga što su bogate kalijumom, imaju dosta i drugih hranljivih sastojaka. Jedite šargarepu, grašak, pasulj, krompir, tikvice, paradajz itd…

Semenke i orašasti plodovi

Najbolji za snižavanje pritiska jesu pistaći. Orasi, lešnici i bademi su isto fantastičan izbor. Ovo su dpbre namirnice jer su pune minerala i pomažu u snižavanju pritiska.

Čokolada

Dobro je konzumirati crnu čokoladu koja treba da ima bar 60 odsto kakaa. Mlečna čokolada ne pomaže u snižavanju krvnog pritiska, ali crna svakako. Grcikajte je u toku dana, te je možete kombinovati sa nekim voćem i sl.

Grčki jogurt

Ono šta grčki jogurnt nudi jeste mnogo više proteina nego klasičan jogurt. Tako da je on odličan izvor kalijuma, kalcijuma i drugih minerala koji če da pomognu u snižavanju krvnog pritiska.

Foto: Printscreen/Youtube/O Svemu i Svačemu

Maslinovo ulje

Navika da pripremate hranu sa ekstra devičanskim maslinovim uljem, te će vam to pomoći da snizite krvni pritisak.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala