Stranac je htio oteti dijete, a pas je odmah krenuo u akciju

Jedan stranac je počeo trčati te je htio oteti dijete, no zaštitnički pas je odmah krenuo u akciju kako bi ga obranio.

Psi su odlični ljubimci i prijatelji. Ujedno su slatki i puni ljubavi te se jako vole zabavljati. No, oni su prirodno zaštitnički nastrojeni prema onima koji paze na njih te mogu biti jako dobri u zaštiti porodice od raznih opasnosti.

Psi su ujedno vrlo korisni i u policiji zbog njihove želje da zaštite.

Policija je počela koristiti pse za pomoć u slučajevima još prije 100 godina. Jedan od najranijih slučajeva korištenja pasa u policiji bilo je za vrijeme Jacka Trbosjeka.

Policija je koristila pse i zbog njihovog odličnog njuha.

Budući da psi imaju drugačije sposobnosti od ljudi – mogu brže trčati i imaju bolji njuh – oni su bili korisni u rješavanju mnogih zločina.

Njemački ovčar se koristi zbog posebnih sposobnosti

Njemački ovčar je najpoznatija pasmina u policiji, ali se i druge vrste koriste zbog vrlo posebnih sposobnosti.

Mnogi će vlasnici posvjedočiti koliko su njihovi psi voljni zaštititi njihove porodice, a to je zasigurno bonus svoj ljubavi koju mogu pružiti. Na primjer, psi su jako zaštitnički nastrojeni prema bebama budući da ih smatraju dijelom čopora iako je riječ o ljudskim bebama. Oni se također jako brzo povežu s bebama te su im privrženi.

Nedavno je u javnost izašla snimka na kojoj se vidi da to nisu samo prazne riječi.

Na početku snimke se vidi idiličan prizor porodice u parku.

Majka drži malo dijete dok drugo dvoje starije djece uživa na dekici na travi. Tada je mamu netko nazvao na mobitel, a ona je zamolila stariju djecu pa pričuvaju bebu, no oni su se toliko zaigrali te baš nisu obraćali pozornost na bebu koja je odmah otrčala.

Kada je beba otrčala situacija je odmah postala vrlo opasna.

Na snimci se u kutu može vidjeti muškarac. Dijete je otišlo dalje od trave te je bilo samo. Muškarac je potrčao prema bebi te nitko nije uspio reagirati na taj iznenadni pokušaj otmice.

Pas je spasio dijete

No, porodici je pas spasio dan.

Prije nego je taj stranac zgrabio dijete, pas je dotrčao do njega. Odmah je skočio na tog muškarca, srušio ga na zemlju i dao priliku bebi da pobjegne.

Na svu sreću, ništa od toga nije bilo stvarno. Riječ je o snimci K-9 jedinice za obuku pasa u kojoj je snimljena izmišljena situacija kako bi se pokazala važnost treniranja pasa. Snimka je tako pokazala koliko je koristan dobro istreniran pas. Muškarac, kojeg je pas napao, nosio je posebno odijelo ispod odjeće kako ne bi bio ozlijeđen.

Nevjerojatno je koliko je duboka ljubav pasa.

Psi zaista tretiraju ljude kao članove njihovog čopora. Predivno je što psi daju ljubav te se vole maziti, a ujedno će nas obraniti kada je to potrebno. Te divne životinje zaista mare o nama te zaslužuju pohvalu za svoju hrabrost i potporu koju pružaju ljudima.

Cijelu simulaciju otmice možete pogledati na priloženoj snimci.

Jedan stranac je počeo trčati te je htio oteti dijete, no zaštitnički pas je odmah krenuo u akciju kako bi ga obranio

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala