SAHRANJEN VIDOJE RISTOVIĆ! Stravične scene na groblju, Nikolina Pišek i roditelji JECAJU, TUGA DO NEBA! (FOTO)

Nikolina je sve vreme plakala dok su je prijatelji tešili, a Vidojev otac Miša nije se odvojio od nje u kapeli.

Prijatelji i porodica okupili su se na Novom groblju kako bi se poslednji put pozdravili sa istoričarem umetnosti Vidojem Ristovićem, koji preminuo u 44. godini.

Voditeljka Nikolina Pišek stigla je na groblje sa Vidojevim roditeljima.

Na Novom groblju red održavaju nikad brojniji pripadnici obezbeđenja, koji su klupama ogradili ulaz u kapelu, te se nikome ko nije u povorci ne dozvoljava bliži prilaz kapeli, niti ožalošćenim članovima porodice – ocu Miši Grofu, majci Mariji, supruzi Nikolini Pišek i Vidojevim dvema ćerkama, koje u kapeli primaju saučešća. Prva supruga odlučila je da ostane ispred kapele.

Od poznatih na sahranu došli su Milorad Vučelić, Aleksandar Mandić i Goran Jovanović, Nikolinin prijatelj, kao i frizer Miroslav Luković.

Nikolina je sve vreme plakala dok su je prijatelji tešili, a Vidojev otac Miša nije se odvojio od nje u kapeli.

U kapeli je bio kovčeg, njegova slika, bele kale i ljiljani. Na jednom od venaca je dirljiva poruka njegove porodice.

– Našem voljenom sinu i suprugu, njegovi najmiliji – piše na vencu.

Opelo su služila tri sveštenika, a roditelji i neutešna udovica su sve vreme plakali. Prva Vidojeva supruga odlučila je da skloni svoju ćerku Mateu, ali i Nikolininu Unu Sofiju.

– On je od danas u Carstvu nebeskom gde će se moliti za nas koji ostajemo ovde. Neka ga gospod primi u svoje naručje i oprosti mu sve grehe – deo je govora sveštenika tokom opela.

Nakon što je opelo završeno, a tužna povorka krenula je ka grobnici.

Nikolina je iza sanduka bila sa Vidojevim ocem, a trubači su svirali “Kad bi ove ruže male”, potom “Ja bez tebe ne mogu da živim”.

Vidojeva majka u jednom trenutku nije bila u povorci, a kada se pojavila kraj grobnog mesta, nudili su joj da sedne, ali je ona to odbila.

Vidoje je sahranjen uz zvuke pesme “Tiho noći moje zlato spava”.

Nakon sahrane, Ristovićeva majka je izgubila snagu da stoji, te je sela u hlad, dok su je prijatelji držali.