Paralizirani muškarac je kleknuo da zaprosi ljubav svog života, djevojka nije mogla doći sebi

Iako je paraliziran, ovaj muškarac je pomoću posebnog uređaja kleknuo kako bi zaprosio ljubav svog života. Djevojka nije mogla doći sebi od iznenađenja.

Život 23-godišnjeg Josha Smitha iz Virginije se 2014. godine nepovratno promijenio.

Bio je u posjeti prijateljima na plaži kada je uletio u val i zabio se u pijesak. Kada je došao sebi, shvatio je da je paraliziran od vrata prema dolje.

„Bilo je to jako strašno“, rekao je Josh, „Na svu sreću, prijatelji su me izvukli na plažu i čekali da dođe hitna pomoć.“

Josh je proveo naredne tjedne i mjesece oporavljajući se od nesreće i radeći s terapeutima da se navikne na život u kolicima. Preselio se u svoj rodni grad Richmond da bude bliže porodici te je neprestano radio da vrati samostalnost koju je izgubio tog tragičnog dana.

Manje od godinu dana nakon incidenta, Josh je naučio voziti kombi, sudjelovao je u raznim sportovima te se vratio na posao. Jedino što mu je nedostajalo u životu bila je ljubav.

„Moja samouvjerenost se jako pogoršala“, rekao je, „Nisam mislio da bi itko htio hodati sa mnom, a kamoli udati se za mene.“

2020. godine se sve to promijenilo kada je upoznao Grace Thompson putem aplikacije za spojeve.

Grace i Josh počeli su hodati prije pandemije. Kada je nastupila karantena par je odlučio stalno biti zajedno i još se više povezati. Svakim su danom bili sve više zaljubljeni te je do 2021. Josh znao da želi provesti ostatak života s Grace.

Uvijek su sanjali o tradicionalnoj prosidbi, a Josh je htio Grace dati nešto zaista posebno. U glavi je uvijek zamišljao kako ju prosi dok kleči na jednom koljenu, ali mu je za to trebalo malo pomoći.

Razgovarao je sa svojim terapeutima koji su mu nabavili uređaj koji omogućuje paraliziranim osobama da samostalno stoje. Bilo je potrebno nekoliko tjedana da nauči koristiti taj uređaj, no do lipnja je bio spreman.

Na veliki je dan Grace bila s prijateljicom dok se Josh pripremao. Kada se vratila, on je bio na trijemu, na jednom koljenu.

„Skamenila sam se, gledala sam u njega i nisam se mogla pomaknuti“, rekla je Grace, „Tada su se počeli pojavljivati članovi moje i njegove porodice te sam ostala šokirana. Bila sam preplavljena, ali na jako dobar način.“

Naravno, rekla je ‘da.’

Grace je mislila da je odlično to što je učinio. Dodala je: „Nikada ga nisam vidjela kako stoji tako da je bilo jako divno i neobično kada me je zagrlio dok je stajao! Voljela bih da to može češće činiti.“

Par je imao malenu ceremoniju vjenčanja u dvorištu samo tjedan dana kasnije te namjeravaju imati veće vjenčanje slijedeću jesen. U međuvremenu, Josh želi da njihova priča pokaže da je sve moguće uz malo pomoći i volje! Ujedno se nada da nitko neće odustati od pronalaska svoje srodne duše.

„Zaista postoji netko za svakoga“, rekla je Grace, „Mislim da je, s moje strane, bila stvar u tome da sam trebala naučiti kako biti strpljiva, kada mu pomoći, a kada vidjeti da nešto sam želi napraviti.“

Ovo su zaista mudre riječi! Divno je što ovakva tehnologija postoji i bit će još ljepše vidjeti kako pomaže paraliziranim ljudima.

Snimku ove prosidbe možete pronaći u prilogu.