Spasio je malu gusku koja se gušila u vodi, ali nije znao da će mu se ovako zahvaliti

Primijetio je malenu gusku koja se gušila u vodi i odmah joj je pritekao u pomoć. Spasio je maleno stvorenje i poveo ga sa sobom.

Prije nekoliko godina Mike Jivanjee je otišao na jezero Oswego u Portlandu (Oregon). U jednom trenutku je primijetio malenu gusku koja se gušila u vodi i odmah joj je pritekao u pomoć. Spasio je maleno pernato stvorenje i poveo ga sa sobom.

Znao je kako nema šanse da preživi samo u divljini, napušteno od svoje porodice.

Odlučio je kako će je jednog dana vratiti u prirodu, kad ojača i bude sposobna brinuti o sebi. U međuvremenu ju je pazio i dao joj ime Kayle.

Mike je vodio Kayle svuda sa sobom. Nikada nije ni slutio da bi mogao tako zavoljeti životinju.

Nakon određenog vremena, Kyle je izrasla u veliku gusku.

Teška srca, Mike ju je odlučio vratiti kući – u jezero Oswego. Međutim, Kyle je imala druge planove. Kad god ju je Mike probao spustiti, ona bi se vratila kod njega. Nije ni slutio koliko će mu biti teško rastati se od nje.

Ostavio ju je na vrlo udaljenom mjestu. Kada se vratio kući, ona ga je čekala ispred ulaznih vrata. To je bio znak odanog prijateljstva i ljubavi.

”Ona ima svoje dobre i loše dane, može biti i ljubomorna na druge djevojke, ali se lijepo slaže sa gotovo svim mojim prijateljima,” rekao je Mike u intervjuu.

Sada je već jasno da se više neće odvajati. Zašto bi, pored takve ljubavi i prijateljstva?

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala