Mladić (21) prošao kroz nevjerojatnu operaciju transplantacije lica

21-godišnji mladić Andy Sandness je prošao kroz nevjerojatnu operaciju transplantacije lice nakon što si je pokušao oduzeti život.

Jako je teško razumjeti kako je Andy Sandness, sa samo 21 godinom, toliko patio da si je pokušao oduzeti život. No, čudesno je preživio. Ujedno je prošao i kroz operaciju transplantacije lica te sada ohrabruje i inspirira druge.

Tijekom Božića 2006. godine, Andy se je pokušao ubiti u svom domu u Wyomingu. Bio je deprimiran te je puno popio tako da se odlučio upucati. No, čim je shvatio što je učinio jako je zažalio.

„Molim te, nemoj da umrem. Ne želim umrijeti!”, vikao je Andy policajcu koji je stigao na scenu.

Liječnici su ga uspjeli spasiti, no lice mu je bilo tako oštećeno da nije htio izlaziti u javnost. Djeca su ispitivala, ljudi su zurili. Andy se osjećao izolirano te je podijelio: „Nisam izlazio vam. Mrzio sam ići u veće gradove”.

Deset godina kasnije i u potpuno drugom gradu, 21-godišnji Calen „Rudy” Ross si je oduzeo život ostavljajući iza sebe ženu trudnu osam mjeseci.

Calen je izgubio borbu s depresijom, ali njegova smrt nije bila uzaludna. Iza sebe je ostavio predivnog sina, i dar a stranca. Calen je bio donator organa te su liječnici otkrili da je bio savršen za transplantaciju lica.

Andy tada još nije znao da ga čeka mogućnost za novi život. No, pitanje je bilo hoće li Calenova žena, Lily, pristati da netko drugi nosi lice njezinog supruga. Tako je rekla: „Jako sam radosna znajući da je Calen mogao dati dio sebe kako bi osigurao bolji život za nekog drugog”.

Nakon 56-satne operacije, liječnici su uspješno transplantirali Calenovo lice na Andyja.

„Vjerujem da postoji razlog zašto sam ovdje”, rekao je Andy, „Ako moja priča pomogne makar jednoj osobi, onda bi se osjećao kao da ima svrhu”.

Njegov novi pogled na život bio je jasan i kada je upoznao Calenovu udovicu, Lilly.

Andy i Lilly su našli utjehu u tom sastanku. Odlučili su ostati prijatelji. Andy je tada imao priliku izraziti svoju zahvalnost te reći da neće potratiti Calenov dar.

Bog zaista djeluje u našim životima. Od depresije i samoubojstva, preko transplantacije lica i novog života – Andy je sve to prošao te obećava da neće više uzimati život zdravo za gotovo.