Nesreća u rejonu Štrbačkog buka: Prevrnuo se čamcem i utopio

Prema riječima Adnana Beganovića, portparola Uprave policije USK-a, Policijska stanica Bihać zaprimila je dojavu da je u rejonu Štrbačkog buka došlo do prevrtanja čamca u kojem su se nalazila četiri strana državljanina i skiper koji je vršio usluge raftinga tim licima. Prilikom spašavanja i izlaska iz same rijeke Une, skiper je uspio spasiti troje stranih državljana, dok nažalost jednog stranog državljanina nije uspio spasiti…

Nakon prevrtanja čamca, u reonu Štrbačkog buka, danas se utopio državljanin Slovačke. Inače, četiri strana državljana u privatnom angažmanu bili su na raftingu na rijeci Uni, a skiper koji je bio s njima, nakon prevrtanja čamca uspio je spasiti sve, osim tridesetosmogodišnjeg Slovaka, koji je nažalost smrtno stradao.

Medicinsko osoblje Doma zdravlja u Kulen Vakufu pokušalo je reanimacijom spasiti život ove osobe, međutim bezuspješno. Istražitelji kriminalističke policije će izvršiti uviđajne radnje, a s ciljem utvrđivanja činjenica, odnosno uzroka i svih okolnosti ovog nesretnog slučaja.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala