Učiteljica spasila život svom učeniku koji se počeo gušiti

Jedna učiteljica spasila je život svom učeniku koji se počeo gušiti čepom od boce vode i obratio joj se za pomoć.

Janiece Jenkins je učiteljica trećeg razreda u East Orange Community Charter School u New Jerseyju. Nedavno se jedan od njezinih učenika, Robert Stonaker, počeo gušiti čepom od boce s vodom dok je sjedio za svojim stolom.

Pokušavao je otvoriti bocu ustima, a čep mu je zapeo u grlu. Ubrzo nakon što se Robert počeo gušiti, Janiece je na njemu izvela Heimlichov zahvat kako bi dijete izbacilo čep iz usta.

Stisnuo je bocu zubima i čep mu je otišao u grlo

“Kad je probao zubima… stisnuo je [bocu vode] i onda mu je čep otišao niz grlo”, rekla je Janiece. “Uspaničio se, pokušao je otići do umivaonika i ispljunuti ga, a onda je dotrčao do mene i ja sam krenula u akciju.”

Nastavila je: “Samo sam nastavila i rekla: ‘OK, treba mu moja pomoć, dopustite da mu pomognem.’ I krenula sam odmah u akciju na temelju moje obuke.”

Hvala Bogu, Janiece je tek nedavno prošla tečaj prve pomoći, pa su joj informacije bile svježe u glavi.

Nakon što je strašni incident završio, Janiece je odvojila minutu kako bi vidjeli jesu li svi ostali u razredu dobro.

“Odvojila sam trenutak, pogledala, pregledala svoj razred, provjerila jesu li svi u redu i onda sam, naravno, odvela Roberta u posjet medicinskoj sestri”, rekla je.

Kasnije, kada je Janiece vidjela snimku na kojoj izvodi Heimlichov zahvat na Robertu, izjavila je sljedeće: “Nakon što sam pogledala vidio pomislila sam: Oh, ovo se stvarno dogodilo”, rekla je Janiece. “Postala sam vrlo emotivna.”

Robert i njegova porodica toliko su zahvalni Janiece za njezine herojske postupke koji su spasili Robertov život. Bog blagoslovio učitelje za sve što čine kako bi obrazovali našu djecu i zaštitili ih.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala