Bećirović: “Poručujemo cijeloj Bosni i Hercegovini da počinje rasti veliki talas promjena”

Kandidat opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, SDP-ov Denis Bećirović je poručio strankama koje su ga podržale da moraju biti promjena, a ne zamjena za aktuelnu vlast.

Bećirović je danas u Parlamentu Bosne i Hercegovine zvanično predstavljen kao kandidat za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.

“Simbolično održavam konferenciju za novinare u najvišem organu države Bosne i Hercegovine, u Parlamentu Bosnei Hercegovine, i to dan uoči jednog od najvećih datuma u cijeloj historiji države – sutra, 22. maja obilježavamo 30 godina od prijema države Bosne i Hercegovine u članstvo u UN-u. Svim građanima čestitam taj veliki datum”, poručio je.

Kako je kazao, velika mu je odgovornost, čast i obaveza da bude kandidat ujedinjene opozicije. Kao i čelnici stranaka koje su ga podržale, ne sumnja da će pobijediti na Općim izborima.

“Mi dana počinjemo jedan trnovit put do pobjede. Danas pokazujemo da smo u prvom koraku u stanju kao opozicija da se ujedinimo, da bi u drugom koraku nakon izbora krenuli u istinsko ujedinjenje i integraciju društva i države. Moji motivi prihvatanja kandidature nisu personalne prirode. Nisam čovjek koji bježi od odgovornosti”, rekao je Bećriović.

Prema Bećirovićevim riječima, kandidat je svih oni koji žele da Bosna i Hecegovina bude demokratska, socijalna i sekularna država.

“Danas poručujemo cijeloj Bosni i Hercegovini da počinje rasti veliki talas demokratskih promjena”, zaključio je.

Najveća borba na izborima za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine vodit će se između Bećirovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala