Bračni par Arapović: Činjenice ih demaskiraju, nije im uspjelo da postanu novi Bakir i Sebija u SBB-u

Politički svingeri očigledno misle da mogu nekoga uplašiti i, što je još gore, harangirati na one koji su im javno rekli da su oteli kompenzacijski mandat SBB-a na nivou Federacije, jer su propali s nedovoljnim brojem ličnih glasova

Povodom prijetnji krivičnom prijavom Adisa Arapovića izrečenih prema članu Glavnog odbora SBB-a Anisu Kriviću na Face TV-u i lažnih tvrdnji Arapovića u kontekstu njegove supruge, Press-centar Saveza za bolju budućnost BiH daje sljedeće saopćenje:

Javnosti je poznato da je gospođa Adisa Omerbegović-Arapović imenovana u tri nadzorna i upravna odbora, a da je Adis Arapović uhvaćen u laži, o čemu svjedoče dokumenti Vlade FBiH:

– Odlukom Vlade Federacije BiH V. broj 823/2019 od 27. 6. 2019. godine Adisa Omerbegović-Arapović imenovana je za vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora Fabrike duhana d.d. Mostar.

Dokaz da je Adisa Omerbegović-Arapović imenovana u Nadzorni odbor Fabrike duhana d.d. Mostar

Foto: SBB

– Odlukom Vlade Federacije BiH V. broj 1051/2020 od 23. 7. 2020. godine Adisa Omerbegović-Arapović imenovana je za člana Upravnog odbora Finansijsko-informatičke agencije Federacije BiH.

Dokaz da je Arapovićka izabrana u Upravni odbor Finansijsko-informatičke agencije FBiH

Foto: SBB

– Odlukom Vlade Federacije BiH V. broj 266/2021 od 4. 2. 2021. godine Adisa Omerbegović- Arapović imenovana je za člana Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije BiH.

Dokaz da je Omerbegović-Arapović imenovana u Nadzorni odbor Razvojne banke FBiH

Foto: SBB

Dakle, gospođa Arapović je u isto vrijeme obnašala tri vrlo značajne pozicije u upravnim i nadzornim odborima i prihodovala najmanje 4.000 KM mjesečno, što je krivično djelo, uzme li se u obzir to da je u članu 252. stav 2. Zakona o privrednim društvima decidno navedeno da “predsjednik ili član nadzornog ili upravnog odbora društva s učešćem državnog kapitala ili institucije ne može istovremeno biti predsjednik ili član nadzornog ili upravnog odbora drugog društva ili institucije”.

Zakonske odredbe jasne: Dokaz da je Arapovićka, suprotno zakonskom upozorenju, slagala da nije član nekog od UO ili NO, dok je aplicirala za novi

U tom smislu, krivičnu prijavu kojom prijeti Kriviću dobit će bračni par sumnjivih moralnih vrijednosti. Politički svingeri očigledno misle da mogu nekoga uplašiti i, što je još gore, harangirati na one koji su im javno rekli da su oteli kompenzacijski mandat SBB-a na nivou Federacije, jer su propali s nedovoljnim brojem ličnih glasova, navodi se u saopćenju SBB-a.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala