Krvava noć nadomak Zagreba: Policija ranila dvojicu navijača, veliki broj povrijeđenih

Sinoć je nakon utakmice Dinama i Hajduka nadomak Zagreba došlo do velikih navijačkih nereda, a epilog je veliki broj povrijeđenih od kojih su dvije osobe ranjene vatrenim oružjem.

Sukob se dogodio na autoputu A1 kod odmorišta Desinec između Zagreba i Karlovca oko 23 sata. Veliki broj policijskih snaga odmah je reagovao i zaustavio saobraćaj na autoputu.

Više stotina osoba učestvovalo je u sukobu, a na kraju se ispostavilo da su se navijači Hajduka tukli s policijom.

Dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje je koristila policija. U sukobu su korištene dimne bombe i razni tvrdi predmeti.

Prema navodima Indexa, svjedok nemilih scena poručio je da su navijači Hajduka zaustavili sve tri trake na autoputu i nakon toga istrčali van. Bili su naoružani i navodno ih je bilo oko 150.

Policija je morala koristiti oružje kako bi situaciju stavila pod kontrolu, a onda su priveli navijače i djelomično pustili autoput u promet.

U međuvremenu se oglasila policija, čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Dana 21. maja oko 21.35 sati, tokom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i privatnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje povreda policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili. Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba upotrijebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje”, saopćila je policija.

Još uvijek nisu sve dionice autoputa puštene u saobraćaj. Uskoro će biti poznato više detalja.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala