“NAKON SILOVANJA MI JE POVEĆANA…”: Poznata GLUMICA ZLOSTAVLJANA, pomenula OCA

Danas ima 89 godina i napisala je autobiografiju u kojoj je progovorila o sek*ualnom zlostavljanju, a priznala je i da se borila sa bipolarnim poremećajem

Glumica Kim Novak bila je jedna od najvećih zvezda pedesetih godina i nazivali su je naslednicom Merilin Monro, a najpoznatija uloga joj je svakako u Hič

Udavala se dva puta: godinu dana je bila udata za Ričarda Džonsona šezdesetih godina, a sa Robertom Malojem je bila u braku od 1976, pa sve do njegove smrti 2020. godinkokovom kultnom filmu “Vrtoglavica”.

Tada je plenila lepotom, a danas ima 89 godina i napisala je autobiografiju u kojoj je progovorila o sek*ualnom zlostavljanju, a priznala je i da se borila sa bipolarnim poremećajem.

– Bolest sam nasledila od oca, a silovanje koje sam preživela je samo povećalo patnju. Dugo sam u sebi osećala podvojenost, ali mislila sam da sam jednostavno takva, da se to ne može popraviti. Tek kada su mi krajem sedamdesetih postavili dijagnozu, shvatila sam da nisam jedina. Shvatila sam zašto sam jedan dan izuzetno ushićena, dok drugi dan ne mogu da se smirim od tuge. Bilo mi je teško jer nisam znala da imam bipolarni poremećaj. Nisam ni znala šta je to. A verujte mi, bipolarnost nije nimalo lagana. Kada oko sebe imate ljude koji veruju u vas, onda je savršeno, jer mislite da možete sve. Ali ja sam najčešće bila okružena ljudima koji nisu verovali u mene. Prvi od njih je bio moj otac. Mislio je da ništa ne vredim i to mi je često govorio. Posle sam shvatila i da je on bio psihički bolestan, gotovo uvek u depresivnom raspoloženju, pa ga ne mogu okriviti za takvo ponašanje, ali izuzetno je bolelo što čak ni najbliži ne veruju u mene. I sa svakim negativnim komentarom ja bih sve više sumnjala u sebe, a uz bipolarnost to me je odvlačilo u depresiju – napisala je ona u knjizi.

Povukla se iz Holivuda 1991. godine.

foto: Youtube printscreen

– Ne nedostaje mi toliko gluma koliko se ponekad osećam krivom što sam propustila priliku da kao slavna glumica dobijem bolje uloge. Znam da zvuči čudno, ali nekako osećam kao da sam ostala dužna svetu, da nisam pokazala sve što znam – rekla je glumica osvrnuvši se na taj period.

Svoju sreću je pronašla u slikanju, a javno je progovorila o bipolarnom poremećaju kako bi skrenula pažnju na taj problem.

Imala je brojne estetske intervencije zbog čega ju je ismevao Donald Tramp tokom dodele Oskara 2014. godine. On je tada napisao kako bi glumica trebalo da tuži svog plastičnog hirurga, a mnogi su se složili sa njim u tome da je Kim preterala sa intervencijama.

– Neću poricati da sam koristila filere za lice. Po mom mišljenju, osoba ima pravo da izgleda najbolje što može, a ja se bolje osećam kad dobro izgledam. Mislila sam, možda je Holivud sada spreman da me prihvati, ali nisam bila spremna na tolike negativne reakcije i to me je slomilo. Neću se više suzdržavati i pustiti te nasilnike da govore protiv mene. Ne možemo da dopustimo da ljudi utiču na naše živote. Danima nisam izlazila iz kuće. Ti komentari pogodili su me kao što bi povredili decu i tinejdžere – napisala je Kim Novak u pismu.

Udavala se dva puta: godinu dana je bila udata za Ričarda Džonsona šezdesetih godina, a sa Robertom Malojem je bila u braku od 1976, pa sve do njegove smrti 2020. godin

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala