Djevojčici je dijagnosticiran smrtonosni poremećaj, ali ona prkosi svim prognozama

Djevojčici je dijagnosticiran smrtonosni poremećaj još dok je bila u majčinoj utrobi, no ona godinu i pol dana nakon rođenja prkosi svim crnim prognozama.

Njihova kći, Esther Kuper, osuđena je na smrtnu kaznu nakon što joj je dijagnosticiran smrtonosni poremećaj, ali njezina priča i dalje donosi nadu ljudima diljem svijeta. Djevojčica Brittany i Granta Kupera, s fatalnim poremećajem, nastavlja se boriti, a porodica želi da njezina priča donese nadu.

“Imamo velike snove za nju”, kaže Brittany Kuper o svojoj 18-mjesečnoj kćeri Esther, koja je rođena s tanatoforičnom displazijom.

Estherina nevjerojatna priča počela je kada su njezini roditelji, Brittnay i Grant, odlučili imati dijete.

Sve je bilo novo i uzbudljivo dok su prolazili kroz prve blažene mjesece trudnoće. Bili su uzbuđeni što su mogli dobro pogledati svoju slatku djevojčicu tijekom rutinskog ultrazvuka u 20. sedmici. Tijekom ultrazvuka saznali su da njihova dragocjena djevojčica ima oblik patuljastosti.

Kada je dr. Tara Zamora opisala mračnu stvarnost s čime će se Brittany i Grant suočiti prilikom rođenja Esther; potaknuti su da počnu planirati sprovod svoje nerođene bebe.

We weren't sure she would live for hours': Moorhead toddler born with rare  genetic condition now home - InForum | Fargo, Moorhead and West Fargo news,  weather and sports

“Obično se ova djeca rađaju s vrlo skraćenim kostima, [i] malim prsima. To utječe na kralježnicu, lubanju, otežava disanje i na neki način stišće te unutarnje organe”, rekao je dr. Zamora. U stvari, naziv Esterinog poremećaja s grčkog se prevodi kao “donosi smrt”, jer toliko beba umire nakon rođenja ili su mrtvorođene.

“Prihvatili smo činjenicu da ćemo za nekoliko mjeseci planirati sprovod za našu kćer. Bili smo shrvani”, rekla je Brittany. Zbog sumorne stvarnosti, par je odlučio ne ukrašavati dječju sobu jer nisu znali koliko će njihova kćerka biti s njima.

Esther Kuper rođena je u 37. sedmici. Trebala joj je hitna liječnička intervencija. Jedan sat njezina života pretvorio se u desetke dok se nastavila boriti za svoj život na intenzivnoj.

Nakon što je prošla desetke operacija, medicinskih zahvata i borbe s nekoliko životno opasnih bolesti, Esther je otišla kući sa šest mjeseci!

Brittany i Grant proslavili su rođendansku zabavu u kostimima s porodicom i prijateljima.

“Sa šest mjeseci, rekli su nam da vjerojatno neće biti kod kuće za svoj prvi rođendan. Stoga je velika stvar činjenica da smo njezin prvi rođendan proslavili kod kuće”, rekla je Brittany.

Prošlo je još nekoliko mjeseci, a danas Esther Kuper ima 18 mjeseci. Ona nastavlja ulijevati nadu onima koje susreće, posebno svojim roditeljima.

Parents of Baby Born with Rare, Often Fatal Dwarfism Say 'There Is Hope' |  PEOPLE.com

Jedan od najinspirativnijih dijelova brige za Esther bila je činjenica da ova porodica zaista slavi i jednostavno uživa u svakom trenutku s ovim djetetom.

Bog ne samo da je Brittany i Grantu dao prekrasnu kćer, već je bio s njima kroz svaku dolinu i svaku planinu. Iako je Esther tako mala, ona donosi nadu hiljadama ljudi koji saznaju za njezino stanje.

Sretni roditelji ovog slatkog malog blagoslova odlučili su podijeliti njezinu priču na Facebooku u nadi da će nadahnuti druge roditelje koji se suočavaju sa smrtnim kaznama poput njihove kćeri.