Njemačka firma „On-Group” u Bihaću: U novootvorenom uredu zaposleno 14 mladih osoba

Njemačka firma „On-Group“ otvorila je u Bihaću svoj ured u kojem je zaposlila 14 mladih osoba koje će, uz obavezno poznavanje njemačkog jezika, kandidate kojima je oduzeta vozačka dozvola zbog vožnje u alkoholiziranom stanju ili konzumacije narkotičkih sredstava, pripremati za polaganje medicinsko-psihološkog ispita, kako bi im nakon toga vozačka dozvola bila vraćena i opet mogli upravljati motornim vozilima.

Predstavnike „On-Grupa“ prije svečanog otvorenja Ureda u Vladu Unsko-sanskog kantona primili su kantonalni premijer Mustafa Ružnić i ministrica privrede Samra Mehić i poželjeli im uspješan rad.

„On-Group“ već petnaest godina priprema kandidate – vozače kojima je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju ili konzumacije droga, oduzeta vozačka dozvola, za polaganje medicinsko-psihološkog ispita, kako bi im bila vraćena. Pošto im u Njemačkoj nedostaje radnika, odlučili su se u Bihaću otvoriti ured. Simboličnim presijecanjem vrpce ured je otvorio Andreas Brehme, njemački reprezentativac i osvajač naslova prvaka u nogometu na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine, zaštitno lice ove kompanije.

U novootvorenom uredu njemačke firme „On-Grup“ u Bihaću radit će četrnaest zaposlenika kojima će, kako je rečeno, na isplaćenu platu biti redovno uplaćivani doprinosi za staž i penzijsko-invalidsko osiguranje. Nakon Bihaća, svoje urede planiraju otvoriti i u još nekoliko bosanskohercegovačkih gradova.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala