Pucnjava u Cazinu: Pucao iz automatske puške pa ranio samog sebe (VIDEO)

Tokom jučerašnjeg dana Policijska stanica Cazin zaprimila je dojavu o upotrebi vatrenog oružja ispred jednog ugostiteljskog objekta.

Riječ je korištenju oružja bez dozvole o posjedovanju, odnosno automatske puške. Prema prikupljenim dokazima riječ je o muškoj osobi inicijala S.H.rođenog 1973 u Cazinu. Ovo se lice u međuvremenu dovezlo pred policijsku stanicu, gdje je prijavilo počinjeno djelo.

Više informacija od portparola Uprave policije USK.

– Jučer u 14,30 sati Policijska stanica Cazin zaprimila je dojavu da je u ugostiteljskom objektu “Tatar” došlo do upotrebe vatrenog oružja od muške osobe inicijala S.H.rođenog 1973 u Cazinu. Izlaskom policijskih službenika na lice mjesta zatekli su određeni broj gostiju koji su potvrdili da je došlo do pucnjave, a na licu mjesta su pronađene čahure koje ukazuju na činjenicu da je upotrebljeno vatreno oružje. U međuvremenu, S.H. se predao policiji i priznao da je pucao, te da se automatska puška nalazi u njegovom autu koje je parkirano ispred Policijske stanice. S.H. se žalio na povrede koje je dobio prilikom odbijanja metaka od asfaltnu površinu, te je zbog vidnih povreda upućen u Dom zdravlja Cazin, a na nakon toga u Kantonalnu bolnicu u Bihaću gdje su mu konstantovane teže tjelesne povrede, kazao je portparol MUP-a USK.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala