KAKO DA SPASITE BILJKE I TOKOM ODMORA: Tiktokerka OTKRILA genijalan trik za ZALIVANJE!

Čest problem leti je briga o tome ko će vam zalivati biljke dok ste na odmoru, ali verovali ili ne i za to postoji rešenje..

Uskoro počinju godišnji odmori i letovanja kad će mnogi ljudi negde otputovati i neće biti u mogućnosti da zalivaju biljke zbog toga je jedna Tiktokerka podelila genijalnu ideju kako ih zalivati dok ste na odmoru, i to bez da nekog molite da to povremeno uradi umesto vas.

Kako piše Metro, Džastin Šenon je svojim pratiocima otkrila jednostavan trik za koji trebate klupko i lonac sa vodom. U videu je pokazala kako puni lonac sa vodom i za svaku svoju biljku otkida po komadić konca od pamučnog materijala; pa jedan kraj uzice stavi u posudu sa vodom koja mora biti viša od biljaka, a drugi zatrpa duboko u tlo.

@selfcareplants Self-watering hack while on vacation! #wickmethod #planttiktok #plantsoftiktok #planttok #indoorplants #selfwatering #fyp #xyzbca ♬ Summer – Instrumental – Devinney

Nakon što se vratila s 12-dnevnog odmora, devojka je snimila još jedan video u kojemu je pokazala da ju je lonac sa vodom dočekao gotovo prazan.

@selfcareplants Pt. 2 FOLLOW UP: self-watering system, wick method #fyp #planttok #plantsoftiktok #xyzbca #foryou #wickmethod #planttiktok ♬ Sunny Day – Ted Fresco

– Srećna sam što mogu reći da biljke dobro izgledaju i da napreduju! – rekla je u videu.