Majka nakon 30 godina pronašla izgubljenog sina: Otac se prije smrti odlučio na jedan potez

Jedna Kineskinja je nakon 30 godina pronašla izgubljenog sina zahvaljujući ocu koji se prije smrti odlučio na jedan potez. Li Jian (33) nestao je kada je imao samo 3 godine dok je sa svojom porodicom šetao ulicom u gradu Changzhi 1989. godine.

Ipak, sudbina ga je odvela u grad koji je udaljen 150 kilometara od mjesta gdje se rodio. Njega je, kao dječaka, na željezničkoj stanici pronašao čovjek koji ga je posvojio. Lijeva porodica godinama nije odustajala od potrage za dječakom, podijelili su na hiljade letaka s njegovom slikom po stanicama i bolnicama, ali od njega nije bilo ni traga ni glasa, piše Daily Mail.

– Nisam mogla spavati noću misleći na to što se moglo dogoditi mom sinu. Nije mi izlazio iz glave – rekla je njegova majka. Otac dječaka je okrivljavao sebe za ono što se dogodilo, a nekoliko godina kasnije je preminuo.

Međutim, otac se prije smrti odlučio na jedan potez, koji je danas, nakon 30 godina, pomogao da se majka i sin opet spoje. Naime, on je odveo suprugu, kako bi dali svoje otiske, jer je čuo da to može pomoći da se nađu nestali članovi porodice.

U rujnu ove godine, policija je slučajno otkrila da je mladić po imenu Jian Jian posvojen, pa su ga pitali da im da otiske.

On je pristao, a nakon što su provjereni podaci, ispostavilo se da se njegovi otisci poklapaju s onima koji su dali njegovi biološki roditelji.

Detaljnijom istrago utvrđeno je da je mladić ustvari nestalo dijete, a nedugo zatim, uslijedio je emotivni susret.

– Sine, majka dolazi – rekla je uplakana majka dok je išla u zagrljaj svom sinu o kojem je mislila punih 30 godina.

– Čekala sam ovaj trenutak tri desetljeća. Bio si tako blizu svih ovih godina – rekla je ona, dok je mladić također emotivno reagirao na susret. Obrisao je majčine suze i rekao joj da ne plače.

Čovjek koji ga je posvojio rekao je da je na stanici vidio uplakano dijete i poveo ga kući, a da nakon toga nije mogao pronaći njegove roditelje. Mladić je izjavio da su ga u porodici u kojoj je posvojen tretirali kao da je njihovo dijete.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala