Ovo je Putinova kćerka, 35-godišnja Katerina bi mogla naslijediti oca na čelu Rusije

Glasine o lošem zdravstvenom stanju Vladimira Putina, nastavljaju da kruže, a sve su češće i prognoze ko bi mogao da naslijedi najmoćnijeg čovjeka Rusije. Prema nekim navodima to bi konačno mogla da bude jedna žena.cBritanski mediji prenose da Putin razmišlja da svoju mlađu kćerku Katarinu Tihonovu (35) ubaci u Parlament, jer mu se zdravstveno stanje navodno pogoršalo.

Katerina Tihonova, mogla bi da postane nova liderka Jedinstvene Rusije, glavne političke partije koja vlada zemljom. Ova tvrdnja objavljena je na Telegram kanalu General SVR, koji objavljuje navodne obavještajne izvore iz Putinovog bliskog okruženja. Upravo na ovom kanalu je više puta navedeno da Putin ima zdravstvene probleme, pa čak i rak, Parkinsonovu bolest i šizofreni poremećaj.

Tihonova je Putinova mlađa kćerka koju je dobio sa bivšom suprugom Ljudmilom, dok je još radio u KGB-u. O životu nje i njene sestre Marije javnost jako malo zna.

– Putinov najuži krug ponovo je počeo da govori o potrebi konsenzusa u rukovodstvu Jedinstvene Rusije, koja bi ujedinila i garantovala trenutni status kvo i kontinuitet vlasti – navodi kontroverzni kanal koji tvrdi da je autor prognani general-potpukovnik Kremlja koji je poznat pod alijasom Viktor Mihajlovič.

Oni tvrde da se navodno ponovo aktivno raspravlja o kandidaturi Putinove kćerke za mjesto šefa partije Jedinstvena Rusija.

– Moram da kažem da u posljednje vrijeme bez izuzetka svi iz Putinovog okruženja podržavaju ovu ideju – piše na pomenutom kanalu.

Dodaje se i da kada je ova ideja prošle godine iznesena nije bilo jednoglasnog odobrenja, ali da se sada navodno situacija dratično promijenila.

– Rat koji traje mjesecima stvorio je preduslove za to – navodi se.

Dalje se tvrdi da će, ako Putin iznenada ne bude imao mogućnosti da obavlja funkciju, vlast pripasti kardinalu Nikolaju Patruševu (70) sekretaru ruskog savjeta bezbjednosti, a ne na tehnokratskog premijera Mihaila Mišustina (56), koji bi trebalo da preuzme vlast po Ustavu. Ali sada se također tvrdi da bi sljedeći predsjednik mogao biti Patruševov sin, Dmitrij (44) sadašnji ministar poljoprivrede, a Tihonova, koja trenutno nije u parlamentu, će “vući sve konce iz sjenke”.

– Putin je danas jedini garant stabilnosti sistema, a to, u uslovima rata i kruženja informacija o teškim bolestima predsjednika, počinje da izaziva veliku uznemirenost među elitom. Prema mišljenju uskog kruga ljudi bliskom Putinu, Katerina Tihonova je jedina osoba koja može da djeluje kao garant stabilnosti postojanja Putinovog režima, a da nije direktna nasljednica.

Ako bude na čelu stranke i zapravo upravljanja Državnom Dumom i Savjetom Federacije, Tihonova će biti ravnoteža predsjedniku, piše u objavi.

– Generalno, Putin podržava sistem u kom je Dmitrij Patrušev predsjednik, a Katerina Tihonova gospodarica sistema moći. Koliko će ova opcija uspjeti da se implementira, vidjet ćemo uskoro. Predsjednik neće moći da odloži takve odluke – zaključuje se u objavi na Telegram kanalu.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala