Tri brata se mole da ih usvoji ista porodica, njihova želja pogađa ravno u srce

Ova tri brata se moli da ih usvoji ista porodica kako ne bi bili razdvojeni. Pomolimo se da neko začuje njihovu molbu i neka otvori vrata svoga doma za njih. Iako vole plivati, igrati igre i jesti slatkiše, dječaci priznaju da im je već dosta življenja u grupnom domu za djecu u Teksasu. Ono što žele više od ičega jest da ih majka ušuška u krevet i tatu, koji bi ih naučio mnoge nove stvari.

Trojica braće, koji su spremni za usvajanje, imali su prilike biti posvojeni u odvojena kućanstva, no to nije ono što oni žele. Žele biti usvojeni zajedno.

Kada ih je reporter upitao što braća znače jedni drugima, svaki je brat imao jedinstveni i dirljiv odgovor.

„Za mene znače ljubav“, rekao je Aiden, brat koji je prvi odgovorio, nakon što je prije toga ozbiljno razmislio o pitanju.

„Oni za mene znače prijateljstvo“, rekao je Marshall.

„Oni su dobra braća s kojima mogu jesti slatkiše. Imao sam cijelu vreću slatkiša, no gotovo sve je nestalo. Za to krivim njih“, rekao je Bobby. Aiden je dodao: „Želimo porodicu. Na Ranču sam duže od Marshalla i Bobbyja. Ovdje sam već tri godine. Moram se seliti iz jedne kuće u drugu… Došao sam ovdje prvi, Marshall je došao nakon mene, a Bobby je došao posljednji“.

Iako je ponovno ujedinjenje razveselilo dječake, oni čeznu za mjestom kojeg će zvati dom. Dječaci žele da ih porodica zajedno usvoji. Možete li zamisliti kako bi bilo da neko otvori svoje srce i udomi ovu trojicu dječaka?

Postoji mnoštvo dječaka koji odrastaju u domovima, koji samo žele da ih neko voli. Kao djeca Božja, koju je Bog usvojio u svoju porodicu, sjećamo se kako je izgledao dan kada smo zauvijek usvojeni u Božju porodicu.

Znamo da imamo nebeskog Oca, koji pjeva nad nama i raduje se našim pobjedama. Znamo da imamo Abbu, Tatu, koji nam pruža utjehu, koji nam daje mudrost i koji s nama prolazi kroz naše probleme.

Upravo je to ono za što se ova tri dječaka mole. Pomolimo se da neko začuje njihovu molbu i neka otvori vrata svoga doma za njih.