Velikokladuška vlast pokušava sudskim procesom zaplašiti građane

Da bi pokušali ućutkati svoje kritičare i evidentno nezadovoljstvo građana, aktuelna vlast je pomoću „svog preduzeća“ odlučila pravdu potražiti sudskim putem.

Nakon jučerašnjeg ročišta u velikokladuškom Općinskom sudu koje je pokrenuto na osnovu zahtjeva za prekršajni postupak od strane JP „Komunalije“, protiv članova Naše stranke Amira Purića, Izeta Ponjevića i novinara RVK Almira Kasupovića, potpuno je jasno da se na ovaj način želi poslati poruka neistomišljenicima. U obrazloženju zbog čega se traži pokretanje prekršajnog postupka, navodi se da su u novembru 2020. dvojica članova Naše stranke neovlašteno i nenajavljeno održali simboličnu press konferenciju na lokalitetu deponije Radića most, a vijest sa tog događaja je objavljena na FB stranici RVK kao i fb stranici Kladuša je naša, a tom prilikom je iznešeno par netačnih i neprovjerenih informacija, stoji u obrazloženju zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Ne ulazeći u pravno tumačenje ovog slučaja, ono što je evidentno jeste da je aktuelna vlast već počela sa traženjem izgovora za svoje neuspjehe i neprovođenje onoga što su obećali biračima. Jednostavno se traže modusi da se u predstojećoj predizbornoj kampanji uperi prst u nekog „odgovornog krivca“ za potpuni zastoj bilo kakvih reformi i napretka. To se najbolje vidjelo u obrazloženju zahtjeva za prekršajni postupak, u kojem se čak i novinar optužuje zbog toga što je prenio vijest sa pomenute press konferencije.

Jučerašnji sudski postupak lokalnoj vlasti je dobro došao da se pronađu oni koji mogu biti krivi za stanje u „Komunalijama“, jer kako javlja Detektor.ba, kao svjedok na suđenju pojavio se direktor Amir Đogić, koji je rekao da „negativne vijesti svakako utiču na promet ovog preduzeća. U 2020. godini promet je smanjen za za četiri i po miliona maraka“.

Ono što je sigurno jeste to da je na smanjenje prometa uticala korona, a ne pomenuta press konferencija, koja je održana pri kraju poslovne godine.

Posljednja sjednica Vijeća je pokazala „umijeće“ vladajuće stranke, kada su vještim manipulacijama zaključili da je ZKP usvojen, iako ni jedan prijedlog nije dobio potrebnu većinu. Sve ovo se radi zbog činjenice da punih osam mjeseci nema legalno izabranog rukovodstva Vijeća, što vladajući obilno koriste i vješto manipulišu sa svojih 12+1 vijećnik, a velika odgovornost je i preostalih petnaest vijećnika koji se slažu kao rogovi u vreći.

U narednih nekoliko mjeseci možemo očekivati sličnih slučajeva i igrokaza vladajuće stranke, a sve to potpomognuto pojedincima koji radi vlastitog komoditeta ne žele da se pretjerano zamjere aktuelnoj vlasti, piše trendradio.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala