Djevojka je zbog svog lica odbila otići na maturalnu zabavu, ali prijatelji su joj priredili iznenađenje života

Djevojka je zbog svog lica koje je uništio požar odbila otići na maturalnu zabavu, no prijatelji su joj priredili iznenađenje života. Odlučili su maturalnu zabavu dovesti u njezin dom. Korryn Bachner (15) sjedila je pored vatre s prijateljima kada je jedan od njih istresao benzin na vatru. To je dovelo do eksplozije, a Korryn je s još nekoliko tinejdžera zadobila teške opekotine.

Njeno lice, ruke i vrat su bili spaljeni i zavladala je panika prije nego što je došla htina pomoć.

Korryn je zadobila opekotine trećeg stepena, koje su zahvatile više od 90 % njezinog lica. Bila je u bolnici gotovo dvije sedmice, borila se za život i u budućnosti će morati ići na dodatne brojne operacije.

Korryn je bila popularna navijačica i imala je puno prijatelja u Glendale East školi u Illinoisu. Ali s glavom zamotanom u zavoje, Korryn je odlučila da za nju neće biti mature ove godine. Puštena je iz bolnice samo dan prije maturalne zabave.

Korryn nije htjela ići na maturalnu djelomično i zbog toga što je tako riskirala da dobije infekciju, ali i zbog toga što se osjećala neprijatno zbog zavoja preko lica.

After Lombard teen severely burned in bonfire explosion, friends bring prom  to her – Chicago Tribune

BIla je vrlo tužna zbog toga jer ipak je matura najveći događaj u srednjoj školi i mjesecima se već priča o tome. S tugom u glasu, Korryn je morala reći svojoj pratnji, Jonathanu Ayali da ona neće ići sa njim na maturalnu zabavu. On je morao naći nekoga drugog.

Korryn je rekla svojim prijateljima da će ostati kod kuće tu noć. Pokušavala je misliti o ljepšim stvarima, kao na primjer da će postati medicinska sestra i raditi na odjelu za opekotine. Željela je pomoći ljudima koji prolaze kroz istu tu situaciju.

Nekoliko sati prije mature, neko je pokucao na vrata.

Teens Bring Prom to Badly Injured Burn Victim | PEOPLE.com

Bio je to Jonathan i nekoliko njezinih prijatelja. Ona je prvo pomislila da su svratili kako bi se fotografili, ali su oni imali drugo iznenađenje za nju.

Postavili su osvjetljenje u njenom podrumu i dekorisali cijeli prostor, te je izgledao kao plesna dvorana. Ako Korryn nije mogla na maturalnu, maturalna će doći njoj. Ovo su zaista predivni prijatelji.

Teens Bring Prom to Badly Injured Burn Victim | PEOPLE.com

Oni su se prvo slikali, a zatim su plesali u dekoriranom podrumu.

Njezina majka kaže da je Korryn bila zaista sretna. Sigurna je da se ispod tih zavoja nalazio osmijeh i nekoliko suza radosnica.

Pogledajte ovu predivnu gestu u videu ispod.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala