Majka je ostavila bebu na stepenicama: Nakon 35 godina događa se obrat koji tjera suze na oči

Majka je prije 35 godina ostavila bebu na stepenicama misleći da će je netko naći. Nakon 35 godina se događa obrat koji ju je rasplakao. Ovo je emotivni trenutak kada je žena prvi put srela svoja četiri brata i sestre u filmu Davno izgubljena porodica: Rođena bez traga nakon što je kao novorođenče bila napuštena na stepenicama londonske kule.

Engleskinja Niki Weedon (35), iz Chigwell u Essexu, pronađena je preko puta policijske postaje kao beba u travnju 1987. godine, a ime je dobila po službeniku koji je tog dana bio na dužnosti. Njemu je bebu predao zabrinuti prolaznik koji je naletio na nju.

Posvojena je i imala je sretno djetinjstvo, ali je čeznula saznati svoj identitet, obraćajući se za pomoć timu TV serijala “Davno izgubljena porodica”, a zahvaljujući DNK testu otkrili su da je porijeklom iz Škotske i Nigerije. Istraživači su također pronašli njene pokojne roditelje i četvero punoljetne braće i sestara, koji su bili šokirani kada su otkrili da imaju još jednu sestru. Troje braće i sestara su stariji od Niki, a jedan je mlađi.

Objasnili su da je njihova majka patila od depresije nakon smrti dvoje njene djece u ranom djetinjstvu, kao i zbog brojnih pobačaja. U međuvremenu, njihovom ocu je dijagnosticirana šizofrenija i to u vrijeme Nikinog rođenja. Pretpostavlja se da je Nikina biološka majka zbog toga napustila kćerku i ostavila je tamo gdje će je netko sigurno naći.

U emotivnim scenama koje su emitirane u najnovijoj episodi ovog programa, braća i sestre su se po prvi put sastali. Na početku programa Niki je kamerama pokazala svoju bolničku oznaku, na kojoj je pisalo ’31-3-87 ili 1-4-87′ za njen datum rođenja, pored znaka pitanja.

– Kad vidim to s upitnikom, prilično me rastuži što ne znaju kada sam zapravo rođena. Pronađena sam u 7:58 ujutro… Moram razumjeti zašto me je ostavila na način na koji me je ostavila. To utječe na mene, osjećam da će me napustiti svi koje volim i do kojih mi je stalo, jer je otišla osoba koja je najprije trebala ostati. Tjera me da mislim “Jesam li učinila nešto pogrešno?” to je vrlo teško – ispričala je ona.

Niki se sastala i s policajcem koji je bio na dužnosti kada je pronađena, a koji joj je imenjak.

– Sjećam se da si pronađena baš ispred policijske postaje. Stalno sam mislio tijkom godina da je upravo bilo suđeno da budeš pronađena – rekao je policajac Niki.

– Nikad nisam pomislila da moja rođena majka želi da me netko pronađe. Zapravo se osjećam malo bolje što sam bila tako blizu policijske postaje, to me je zaista utješilo – odgovorila je ona.

Istraživači su na kraju pronašli podudaranje s Nikinim DNK i otkrili njenog starijeg brata Johna. Nažalost, Nikina rođena majka umrla je 2008. godine u 50. godini, a njen otac je preminuo u 35. godini.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala