NASTAVAK USPJEŠNOG NIZA OFK BIHAĆ // Najmlađi nogometaši iz Bihaća ostvarili zapažen rezultat na turniru U-7 u Zagrebu (FOTO)

Nakon uspjeha na međunarodnim turnirima u Ljubljani i Karlovcu, najmlađi tim OFK Bihać, generacija U-7 je ostvarila još jedan zapažen rezultat i pokazala da dosadašnji rezultati nisu slučajni.

Iako oslabljeni, na jučer održanom turniru u organizaciji NK Lokomotiva u Zagrebu, Bišćani su nakon 3 pobjede i jednog poraza zaustavljeni u četvrtfinalnoj utakmici. Bolji od Bišćana bili su igrači NK Bistra rezultatom 1:0. U veoma napetoj i izjednačenoj utakmici, Bišćane je jedna greška koštala polufinalne utakmice sa NK Dinamo iz Zagreba.

U razigravanju za plasman od 5.-8. pozicije Bišćani su pobijedili NK Trnje rezultatom 2:0, dok su u finalnom obračunu za 5. mjesto na ovom veoma kvalitetnom turniru uz nedostatak sportske sreće u igri, u utakmici koja je završena 1:1, izvođenjem penala, ekipa NK Vrapče je pobijedila 3:2.

Ono što je vrijedno napomenuti da su Bišćani u veoma jakoj grupi na početku turnira zauzeli drugu poziciju iza ekipe NK Špansko, koja je na kraju u finalu izgubila od NK Dinamo i zauzela drugu poziciju. Bišćani su u grupi B, pobijedili renomirani NK Zagreb 3:1, NK Blato 2:0 i NK Ivančica Ivanec 4:0, dok su poraženi od NK Špansko 2:0.

U nastavku možete pogledati fotografije sa jučer održanog turnira, zabilježene u toku utakmica OFK Bihać.

Rezultati OFK Bihać u Grupi “B”
Tabela Grupa B
Rezultati OFK Bihać u završnici
Konačna tabela

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala