Objavljene slike sa mjesta pada aviona u Hrvatskoj

Po pisanju medija, poginuli pilot je državljanin Švicarske, dvoje putnika je njemačkog državljanstva, a četvrti poginuli je Hrvat Joško Sladojević, dopredsjednik i igrač kluba Croatia Stuttgart

Na mjestu pada avona Cessne na Broćanskoj kosi u Hrvatskoj traju pripreme izvlačenja olupine nakon što je jučer obavljen uviđaj te su izvučeni posmrtni ostaci svih četvero poginulih u toj avionskoj nesreći, saznaje se od nadležnih službi. Pročelnik HGSS-a Josip Granić rekao je Hini da je sinoć dogovoreno da će olupinu aviona s mjesta pada izvući vojni helikopter te da će akciju provesti policija i vojska.

Glavni istražitelj avionskih nesreća Danko Petrin izdvojio je na mjestu nesreće dijelove aviona nad kojima treba obaviti istragu.

“Avion je totalno uništen, pobrinuli smo se da relativno blizu nesreće dobijemo odgovarajući prostor za pregled i analizu onih dijelova koji mogu dati tražene odgovore te će se na njima raditi onoliko dugo koliko bude potrebno”, rekao je Petrin.

Upitan na koji se uzrok pada aviona sumnja, rekao je kako je već poznato da su meteorološki uvjeti bili “jako složeni”, što je predstavljalo “velik sigurnosni rizik za tako mali avion”, ali se nije želio upuštati “u daljnje teze, teorije i nagađanja” dok ne bude imao argumente.

Petrin je potvrdio kako je u dogovoru s policijom donesen plan da se danas, najvjerovatnije helikopterom, izmjeste i zbrinu ostaci aviona. Pročelnik HGSS-a Granić osvrnuo se na neke analize objavljene u medijima po kojima je potraga za avionom unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima trajala predugo, nazvavši to nebulozom.

“Dobili smo pohvale stručne javnosti za provedbu potrage, HGSS je sačinio svoju analizu i ocjena je da je ‘provedena jako dobra potraga’, a održan je sastanak i s policijom i s dvojicom ministara na terenu i zaključak je također bio ‘da je posao obavljen jako kvalitetno, jako dobro’”, kazao je.

Srušeni avion Cessna 182 koji je nestao u nedjelju na letu iz Splita prema Njemačkoj pronađen je u ponedjeljak u mjestu Broćanac kod Rakovice, a potom je potvrđeno da su pilot i svi troje putnika poginuli.

Po pisanju medija, poginuli pilot je državljanin Švicarske, dvoje putnika je njemačkog državljanstva, a četvrti poginuli je Hrvat Joško Sladojević, dopredsjednik i igrač kluba Croatia Stuttgart.

Ostaci letjelice, krilo, rep i ostaci kabine uočeni su u ponedjeljak u 10:50 dronom iz zraka na lokaciji južno od Broćanske kose. Hrvatska kontrola zračne plovidbe je u nedjelju u 11:40 obavijestila Operativni centar civilne zaštite o nestalom avionu na visini do 2300 stopa.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala