Na početku trudnoće je otkrila da ima rak, ali odbila je pobaciti i spasila oba života

NSnagu sam našla u molitvi, svjedoči Ana Beatriz kojoj je dijagnosticiran rak u 2. mjesecu trudnoće. Liječnici su joj savjetovali pobačaj, no ona je odbila. Tridesetdvogodišnja Brazilka Ana Beatriz Frecceiro Schmidt se prije nekoliko mjeseci susrela s najvećom dilemom koju jedna žena može doživjeti. Donijela je vrlo hrabru odluku.

Dijagnosticiran joj je rak dojke u 2. mjesecu trudnoće i liječnik joj je savjetovao pobačaj. Odbila je i odlučila se podvrgnuti liječenju unatoč riziku, a zahvaljujući tome danas može zagrliti svoju kćer.

Ana već ima dva sina, Matheusa i Daniela, od 11 godina i 1 godinu i 10 mjeseci, a sada je majka i malene Louise koja je stara šest mjeseci. Oduvijek je htjela biti majka i kada je Daniel imao samo sedam mjeseci, saznala je da je trudna po treći put.

Nakon prvotnog šoka bila je uvjerena da je njezina curica sada na putu.

“Bog mi je uz Louise poslao i snage za ono što slijedi”, ispričala je Ana u jednom videu.

“Bila sam zabrinuta, opipala sam dojke da vidim ima li nakupljenog mlijeka i osjetila sam kvržicu”, rekla je.

Sutradan je napravila ultrazvuk dojke i biopsiju čiji su rezultati potvrdili da se radi o raku.
Anin liječnik joj je nakon dijagnoze predložio pobačaj kako bi se izbjegli problemi jer se radilo o hormonalnom tumoru koji će se pogoršavati tijekom trudnoće s obzirom na to da za vrijeme trudnoće žena proizvodi mnogo više hormona.

“Da nisam bila trudna, ne bih bila na vrijeme otkrila rak, a kada bi ga i otkrila već bi bio metastazirao.”

Ana je odbila pobačaj.

“Vjerujem u život i u ljubav. Nikada svoju kćer ne bih žrtvovala kako bi spasila sebe. Nisam imala pravo na to. Ili ćemo zajedno živjeti ili ćemo zajedno umrijeti. Borila sam se za obje i preživjele smo”, zaključila je.

Njezina baka s majčine strane je s 36 godina otkrila da ima rak dojke i od njega je i preminula u 39. godini života. Zbog povijesti bolesti, kada je u 20-oj zatrudnjela s Matheusom počela je odlaziti na redovne mamografije.

ana-beatriz-frecceiro-schmidt.jpg