Ugledna Bosanka Amra Šabić El-Rayyes uputila poziv bh. dijaspori koji se ne odbija: Ovo trebate pročitati!

Ugledna Bosanka Amra Šabić El-Rayyes oglasila se na Facebooku. Njenu poruku prenosimo u cijelosti.

“Dragi Moji, Mnogi mi pišu i pitaju “Šta će biti sa BiH?”,Ako narod ne iskoristi svoje demokratsko pravo glasa u manjem entitetu u BiH, vrlo je jasno šta se sa BiH može desiti.

Može da se ponovi genocid iz 1990-tih, može da dodje do cijepanja BiH. Ja niti bilo koji drugi pojedinac nemam moć da promijenim tok historije, ali ZAJEDNO sve možemo – ZAJEDNO možemo svako u svom domenu učiniti nešto pozitivno da se osigura mir u BiH i mir na Balkanu.

Minimum koji mnogi mogu da učine je da iskoriste svoje demokratsko pravo i da glasaju na narednim izborima. Za one koji su van manjeg entiteta, a imaju pravo u njemu glasati, molim vas registrujte se.

Na današnji Dan bijelih traka i podsjećanja na Genocid registrujte se da glasate u manjem entitetu ako to možete i imate pravo.

Dajte svoj glas u svrhu mira i opstanka. Oni koji su izgubili svoj glas za sva vremena u Trnopolju i Omarskoj to ne mogu učiniti, ali zato VI možete. Rok za prijavu je 19 juli 2022.

Evo vam stranica ako živite izvan Bosne i Hercegovine gdje možete da se prijavite za glasanje: https://eizbori.izbori.ba

Ukoliko trebate pomoć pri registraciji posjetite web stranicu:
www.glasajmo.ba – navela je ona u svojoj objavi.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala