SKUVAJTE ČUVARKUĆU I DESIĆE SE ČUDO! Srbi će posle ovoga da je JEDU KAO LUDI (RECEPT)

Ako pojedete list čuvarkuće, poboljšavate probavni sistem

Da biste rešili problem sa kurjim okom, ljudi uglavnom idu lekaru, jer nisu svesni da ova biljka može biti od neverovatne pomoći.

Uzmite jedan list od čuvarkuće, sa njega uklonite kožicu, a onda postavite na kurje oko i preko fiksirajte sa flasterom kako se list ne bi pomicao. Najbolje je ovo staviti dok ležite, jer tako ćete izazvati najbolji efekat.

Ukoliko se kurje oko nalazi duboko, onda ćete proces morati ponavljati nekoliko dana, kako biste ga u potpunosti uklonili. Koža oko kurjeg oka će se omekšati, a vi onda izvucite kurje oko.

Kada pojedete list čuvarkuće, poboljšavate probavni sistem i delujete na zdravlje celog tela. Jačate imuni sistem i čuvate se od predstojećih infekcija.

Dovoljan je samo jedan list dnevno. Možete je posaditi u saksiju ili ispred kuće i veoma je lagana za izdržavanje.

Čuvarkućom možete tretirati:

crveni vetar (erysipelas)

kurje oči

pegice

rane i čireve

herpes zoster

upale oka i uha

zloćudne kožne bolesti

tvrdu kožu na tabanima

opekotine, ubode i ugrize

Problematično mesto jednostavno premažite sokom čuvarkuće ili stavite oblog od presečenog lista.

Uzgoj čuvarkuće

Čuvarkuću je lako uzgajati iz njenih podmaladaka. To je vrlo otporna biljka koja se može uzgajati u teglama ili na otvorenom. Dostupna je u različitim bojama, a naraste do dvadesetak centimetara. Kamo god da je posadite nećete pogrešiti. Imaćete lep ukras, a uz to i lek nadohvat ruke. Zanimljivo je da čuvarkuća deluje i nakon zamrzavanja. To je logična posledica njene visoke tolerancije na hladnoću i sposobnosti preživljavanja u zimskim uslovima. Bere se od marta do oktobra, a ako je u tegli onda i tokom čitave godine. Trudnice i dojilje treba da izbegavaja čuvarkuću.