Ogrešević: Na izbore izlazimo sa listama na svim nivoima vlasti, bez nas se neće moći formirati parlamentarna većina. Ambicije su nam realne, nisam u politici zbog novca

Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES-a), ujedno i dugogodišnji načelnik/gradonačelnik Cazina govorio je za portal Source.

Inače, Ogrešević je do 2007. godine bio član Stranke demokratske akcije (SDA), nakon čega je učestvovao u osnivanju Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA). U februaru 2021. godine postaje predsjednik NES-a, stranka koja je nastala spajanjem stranke A-SDA i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL).

Zanimljivo iz biografije Ogreševića jeste da je 2004. godine osvojio mandat načelnika gdje je sa 31 godinu bio među najmlađim na poziciji načelnika u državi. Ogrešević je trenutno u petom mandatu na poziciji gradonačelnika grada Cazina, dok je zvanično na čelu ove lokalne zajednice gotovo 20 godina.

NES stranka, čiji je predsjednik, na predstojećim izborima u oktobru, izlazi sa listama za sve nivoe vlasti u FBiH, dok će u RS-u najvjerovatnije biti u koaliciji, kaza je Ogrešević za Source. Kada je u pitanju kandidatura za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, NES je među strankama koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića.

Razgovor pogledajte u priloženom linku.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala