Uznemirujuće fotografije tragedije u Italiji: Državljanku BiH upucao njen bivši partner pa presudio i sebi

Žena L.M. (42) porijeklom iz Bosne i Hercegovine u srijedu je ubijena u Italiji.

Prema prvim neslužbenim informacijama ubio ju je bivši partner Z.V. (44), koji je također iz BiH. Ubijena je odvezla dvoje djece u školu i došla je na svoje radno mjesto. Bivši suprug ju je čekao prišao joj i pucao u nju. Nakon što je počinio ubistvo pobjegao je automobilom u kojemu je bila sadašnja njegova partnerica, prenosi 24Sata.

Policija je priopćila da je bio naoružan i sa sobom je nosio eksploziv koji je aktivirao dok je bježao. Nakon što je ubio i sadašnju partnericu, presudio je i sebi.

Ubojstvo je uzbunilo cijeli grad u kojemu je ubijena živjela i radila. Zločin se dogodio u jutarnjim satima u šumovitom području južno od Vicenze.

L.M. je u lokvi krvi pronašla jedna žena. Nesretna L.M. je došla do jedne od manjih vila gdje je trebala preuzeti smjenu spremačice. Njen bivši partner ju je čekao i kada je izašla iz automobila prišao joj je i u nju ispalio iz pištolja nekoliko hitaca, policija navodi najmanje šest. Nakon pucnjave koju su čuli mještani, uskoro se čula i eksplozija, kasnije je utvrđeno da je ubojica u bijegu aktivirao eksploziv kojim je ubio sadašnju partnericu koja je bila u automobili u svjedočila njegovom krvavom pohodu. Nakon toga presudio je i sebi.

Bivši partner je s ubijenom bio u braku imali su dvoje djece. No, nakon što ju je stalno zlostavljao zbog obiteljskog nasilja 2019. godine završio je u zatvoru. Nakon izlaska iz zatvora nastavio je proganjati svoju bivšu. Kako se neslužbeno doznaje, u srijedu ujutro trebao se naći s njom kako bi otišli kod odvjetnika da bi riješili pitanje zajedničke imovine koju su imali. Očito je bivšem nešto drugo bilo u planu.

Punih četiri sata trajala je policijska potraga za automobilom ubojice. U srijedu oko 16 sati policijska patrola je uočila automobil parkiran na ugibalištu uz gradsku Zapadnu obilaznicu, paralelno s A4, u predjelu Campedello, nekoliko kilometara od mjesta prvog zločina. Inspektori su prišli i došli do još jednog sablasnog otkrića: unutra su se nalazila dva leša, jedan je bio muškarac, a kraj njega i žena, kasnije identificirana kao njegova sadašnja partnerica, mlada Venezuelanka. Auto je bio krcat koferima, znak da su njih dvoje imali namjeru pobjeći, no tada je vjerojatno nešto pošlo po zlu. U automobilu je pronađeno još oružja, čak i neeksplodiranih mina. Policiji još uvijek nije jasno kako je Z.V. uspio doći o tog naoružanja unatoč tome što je zbog nasilja u obitelji proveo neko vrijeme u zatvoru.

Portal “IL GIORNALE DI VICENZA” navodi da se radi o Zlatanu Vasiljeviću (42) i Lidiji Miljković (42).

Fotografije a smjesta tragedije za istoimeni Portal je napravio COLORFOTO / FRANCESCO DALLA POZZA:

Zlatan Vasiljević (42) i Lidija Miljković (42).
Lidija Miljković

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala