Dodik napao BHRT zbog prijenosa utakmica SP-a: “To je servis samo muslimana”

Dodiku se, naime, ne sviđa odluka da će neke utakmice biti emitovane na Mojoj TV, platformi BH Telecoma

Novoizabrani predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, danas je putem Twittera kritikovao BHRT zbog, ni manje ni više, rasporeda prijenosa Svjetskog prvenstva u nogometu.

Dodiku se, naime, ne sviđa odluka da će neke utakmice biti emitovane na Mojoj TV, platformi BH Telecoma.

“BHRT je onemogućavajući svim građanima, a posebno u Republici Srpskoj, gledanje svih utakmica na Svjetskom prvenstvu u fudbalu još jednom potvrdio da je servis samo muslimana i da kao takav ne treba da postoji.

Odlukom da prenos 18 utakmica ustupe samo jednom muslimanskom telekom-operateru, direktno su prekršili zakon i dodatno se identifikovali kao servis samo jednog naroda u BiH.

Srpska navija za Srbiju i nama utakmice Srbije može komentarisati samo onaj ko otvoreno navija za Srbiju”, poručio je Dodik.

Podsjetimo, od 64 utakmice na prvenstvu, njih 46 će moći gledati svi građani BiH jer će prijenos tih utakmica biti uživo na državnoj televiziji BHRT.

Ali, preostalih 18 će biti prenošene uživo na Mojoj TV, platformi BH Telecoma koja je partner BHRT u ovom projektu.

Na Mojoj TV uživo će biti 12 utakmica iz grupne faze takmičenja, od kojih su čak po dvije utakmice Brazila i Španije, po jedna Francuske, Engleske, Argentine, Portugala, Nizozemske…

BH Telecom će prenositi uživo i četiri susreta osmine finala, te dva susreta četvrtfinala, a neki od tih susreta bi mogli biti pravi spektakli poput Njemačka – Belgija, Španija – Belgija, Nizozemska – Engleska, Argentina – Engleska, Francuska – Engleska…

Utakmice koje će biti uživo na Moja TV kanalu će biti emitirane u snimku na BHRT istog dana. Također, sve utakmice koje će biti emitovane na MY TV servisu će se prenositi i putem Moja webTV aplikacije i svi zainteresovani gledaoci koji nisu korisnici Moja TV usluge mogu na jednostavan način, online putem, izvršiti aktivaciju usluge i gledati utakmice.

Ako kojim slučajem u terminu BH Telecoma u osmini finala ili četvrtfinalu budu Srbija ili Hrvatska, ta utakmica ide na BHT, a Moja TV će uzeti drugi termin u tom danu.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala