Potresna ispovijest majke Mehrudine: “Doktori nisu htjeli primiti moju kćerku s temperaturom od 39,5”

Mlada majka iz Lukavca, doživjela je neugodnost Domu zdravlja u Lukavcu na odjelu Pedijatrije koju želi podijeliti s našim čitateljima.

Kako je izjavila Mehrudina Bjelić, sa djevojčicom od 2 godine, čekala je satima na pregled. Djevojčica Azra joj je imala visoku temperaturu, nije mogla ni hodati, niti jestu kao ni piti, koliko je loša bila.

Djevojčica je gubila svijet…

“Molim sve prijatelje da tekst pročitaju do kraja!!!”

Ovim putem želim javno da iznesem kakvo nam je zdravstvo, kakvi su nam doktori!!! – počinje svoju ispovijest Mehrudina.

Danas u Domu Zdravlja Lukavac (Pedijatrija) ogromna gužva, djeca bolesna stižu a od 3 doktorice samo 1 radi, i ta 1 razvuče priču po 40 minuta sa svakim pacijentom.

Došla sam sa djevojčicom jer se od jučer borimo sa visokom temperaturom, u 11h smo stigli predali knjižicu i čekali i čekali, moja Azra je dobila visoku temperaturu, toliku da nije mogla hodati nije mogla jesti ni piti.

Jednostavno kao da je počela gubiti svijest od temperature, naravno odreagovala sam odmah tražila čepić od medicinske sestre i dobila sam ga…

Temperatura je napokon spala ali mi smo i dalje čekali. Druga djeca koja su dolazila poslije nas su odmah pregledana. Došao je par sa bebom a sa njima i neka čistačica koja radi tu i naravno odmah je prozvana gdje bi meni sestra rekla kao “eto ona je beba i ne može čekati” a ja???

A moje dijete koje ima temperaturu 39,5 može čekati??? Naravno tu su se odmah počele sve braniti kako nije do njih, otišla sam do direktora uložila žalbu i rekao je da će se pobrinuti za taj slučaj, vjerujem da će čak i policija biti umiješana u to jer bi moje dijete njihovom krivicom moglo pasti u temperaturni šok i komu a one bi naravno svakog ko im da kovertu sa debelom sumom novca držale kao malo vode na dlanu…

Na kraju smo ja i djevojčica izašle nisu je ni pregledali otišli smo privatnom doktoru…

Ko god ima neki ovakav ili sličan problem iz Doma zdravlja neka piše u komentaru red je da se nešto poduzme po tom pitanju!!! – opisala je neugodno situaciju Mehrudina.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala