Aleksandar Đokić, momak koji je prijetio Bošnjacima: “Malo sam popio, kajem se, maćeha mi je Bošnjakinja”

Kajem se zbog svega, najviše jer sam nekima nanio nesreću i zlo – kazao je Aleksandar Đokić, mladić iz Bijeljine koji je na TikToku vrijeđao bošnjačko stanovništvo u svom gradu.

On je kontaktirao portal “Avaza” kako bi uputio javno izvinjenje.

– Ima svakakvih ljudi, ja to nisam džabe objavio, neki su i meni prijetili. Ja sam samo uzeo da ih malo prepadnem da me neko ne bi napao – naveo je ovaj mladić koji će u avgustu napuniti 18 godina i dodao:

– Nije mi bila namjera apsolutno da ikoga uvrijedim, ja sam i malo popio pa nije ni čudo da sam tako reagirao.

Na pitanje je li to znači da nema oružja, odgovara:

– Ma nemam ništa, policija je pretresla stan, nemam ja oružja, samo kažem da ih uplašim da mene ne bi neko napao u gradu. Zbog svega mi je žao, a najviše radi toga što sam popio i to napravio. Moja maćeha je Bošnjakinja i među prijateljima imam i Bošnjaka i Hrvata – kazao je Aleksandar i dodao da ubuduće neće praviti više ovakve ispade.

Aleksandrov otac Ljubomir Đokić je uputio izvinjenje građanima zbog postupaka svog sina. Kazao je da je njegova supruga muslimanka iz Živinica i da ima tri sina.

– Nisam bio upućen u TikTok dok moja žena nije dobila. Ipak sam ja bivši policajac, sramota me zbog toga što je uradio. Dečko nije loš, ali je i on dobijao prijetnje. Zamolio bih ljude da ga ne provociraju, on nije loš. Ogorčen sam zbog tih izjava, i potrudit ćemo se da se to ispravi – kazao je Ljubomir Đokić, piše “Avaz“.

Podsjetimo, pripadnici Policijske uprave Bijeljina jučer su ispitali maloljetnog Aleksandra Đokića, koji je putem društvenih mreža upućivao prijetnje Bošnjacima i širio međunacionalnu i vjersku netrpeljivost, uznemiravao bošnjačke povratnike i vrijeđao ih.

Kako su saopćili iz PU Bijeljina, oni su “identifikovali maloljetno lice iz Bijeljine za koje su uočili da putem društvene mreže TikTok vrijeđa građane bošnjačke nacionalnosti”.

– Protiv navedenog lica je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama na tužilačku ocjenu i dalje postupanje. Prema maloljetnom licu postupano je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku – naveli su iz policije.