Bošnjaci su 2013. godine za mladića koji im danas prijeti ubijanjem sakupljali novac u humanitarnoj akciji

Mladić Aleksandar Đokić zvani Aco postao je osoba koja je zbog svojih video klipova završila na informativnom razgovoru u MUP-u Republike Srpske.

Njegove klipove odusili su brojni čitatelji našeg portala.

“Evo Ace i u najvećem muslimanskom naselju u Bijeljini. Ne mislim na Janju nego ovaj ovdje dio gdje su sami muslimani. Ja molim da me neko napadne. Ja se okrećem naravno ko me bude napao ja mu napravim javnu dženazu. Samo bih želio da vas upozorim da Aco ima čime da se brani. Uvijek uz njega, uvijek je tu. Živjela Republika Srpska i Srbija.”

Međutim prijavljen je službenicima MUP-a RS zbog video klipa u kojem šeta naseljenjem u Bijeljini u kojem većinski živi muslimansko stanovništvo, koristi vatreno oružje te upućuje prijetnje.

“Policijski službenici PU Bijeljina identifikovali su maloljetnu osobu iz Bijeljine za koje su uočili da putem društvene mreže TikTok vrijeđa građane bošnjačke nacionalnosti”, naveli su.

Mladić je ispitan, a nakon toga i pušten s obzirom na to da je riječ o maloljetniku.

“Protiv njega je Okružnom javnom tužilaštvu dostavljen Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama na tužilačke ocjenu i dalje postupanje. Prema maloljetnom licu postupano je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku”, navedeno je iz PU Bijeljina.

Međutim ukoliko se vratimo par godina unazad, malenom Aci su dobri ljudi iz Bijeljine uključujući i iste Bošnjake kojima on danas prijeti, skupljali novac za njegovo liječenje.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala