Enisa je diplomirala Pravni fakultet, radila je na recepciji za 700 KM plate, pretučen je od gazde kada je tražila platu

Povodom slučaja koji je potresao BiH kada je vlasnik hotela Jablanica pretukao Enisu Klepu jer je samo tražila teško zarađeno platu, oglasila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić rođ. Londrc.

Saopćenje gradonačelnice prenosimo u cijelosti:

Enisa Klepo je naše dijete. Dijete Jablanice, dijete Sarajeva, dijete časnih roditelja i svakog poštenog čovjeka Bosne i Hercegovine.
Ima 28 godina, diplomirala je na Pravnom fakultetu. Radila je na recepciji hotela Jablanica, za platu od 700 KM.

Kada je trebala biti isplaćena za svoj rad, brutalno je pretučena od strane vlasnika hotela.

Enisa je heroina. Uprkos povredama smogla je snage pozvati svoje roditelje i policiju. Svojom hrabrošću pomogla je i drugim ženama koje trpe bilo kakvu vrstu nasilja da dignu svoj glas.

Sada svi mi imamo zadatak, heroini Enisi dati priliku da radi u svojoj struci. Enisa i mnogi njeni vršnjaci to zaslužuju.

Zlotvor koji je pretukao ne zaslužuje niti jedno slovo prostora. Molim i apelujem na nadležne organe da ga procesuiraju.

Dok se vraćam u Sarajevo, mislim na riječi Enisinog oca koji kaže.. “pazili smo, odgajali, školovali dijete.. naučili je da časno i pošteno radi.. da bi je neko maltretirao i prebijao..”

Ljudi, dignimo glas, na Enisinom mjestu sutra može biti bilo ko od nas!

May be an image of 2 people and people smiling

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala