Iz policije poručili da će privesti sve osobe koje su na društvenim mrežama podržavale monstruma Nermina Sulejmanovića

Nakon stravičnog višestrukog ubistva u Gradačcu koji je duboko potresao bh. javnost te nakon što je to sve objavljeno na društvenoj mreži Instagram, nadležni su odlučili poduzeti korake shodno tome.

Naime, kako je saopćio šef Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović, resorni ministar će naložiti nadležnim organima poduzimanje adekvatnih koraka u procesuiranju osoba koji su na društvenim mrežama podržale ubicu i veličale njegove postupke.

“Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak zatražit će od Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da ispituje sve osobe koje su na društvenim mrežama, a nakon stravičnih ubistava u Gradačcu, podržavale ubicu i veličale zločin koji je počinio”, potvrdio je Mušinović.

Također, od svih osoba koja su svojim porukama podržale ubicu, bit će zatraženo da podnesu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

“Ovo se posebno odnosi na komentare pojedinaca objavljene na dva video snimka, a koji su uklonjeni od strane inspektora Federalne uprave policije i MUP-a TK. Također, bit će zatraženo da se protiv svih lica, za koja se utvrdi da su počinila krivično djelo gnusnim porukama podrške ubici, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu”, dodaje Mušinović.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala