Hoće li “Trojka”, Dodik i Čović podržati? Hurtić će od Krišto tražiti hitnu sjednicu Vijeća ministara i proglašenje dana žalosti na cijelom području BiH

Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine boravio je danas u Gradačcu gdje je s premijerom Tuzlanskog kantona Irfanom Halilagićem i ministrom unutrašnjih poslova TK Hajrudinom Mehanovićem govorio na press konferenciji održanoj nakon monstruzonog zločina koji je počinio Nermin Sulejmanović.

Hurtić je za Faktor rekao da će zatražiti od predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto da sazove u što kraćem roku hitnu sjednicu Vijeća ministara kako bi se razmatrao prijedlog o proglašenju dana žalosti.- Na telefonskoj sjednici predložit ću proglašenje dana žalosti zbog monstruoznog čina u Gradačcu. Predložit ću da dan žalosti bude na dan dženaza žrtava koje su danas na svirep način ubijene. S obzirom da će se raditi obdukcija, vjerovatno će dženaza biti za dva do tri dana – rekao nam je Hurtić.

Nermin Sulejmanović, zvani Ray Ban iz Gradačca, koji je jutros u tom gradu počinio trostruko ubistvo i ranio još tri osobe, a potom ubio i sebe, odranije je dobro poznat policijskim organima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regiji.

Bodibilder i vlasnik teretane Flexgym u ovom gradu na Instagramu je objavio užasavajući snimak na kojem se vidi ubistvo žene, a nakon toga se dao u bijeg. Potom se ponovo javio uživo na ovoj društvenoj mreži, i između ostalog, pitao je da mu neko napiše koliko je ljudi ubio.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala