Dijete je zamalo stradalo zbog punjača za mobitel – majka sada upozorava sve roditelje

Punjač za mobitel može biti iznimno opasan za djecu. Jedna majka je podijelila priču o svojoj pogreški nakon što je njezino dijete stradalo.

Mislila je da je učinila sve što je mogla kako bi zaštitila kuću tj. svoje dijete od potencijalnih opasnosti, no, zaboravila je jednu ključnu stvar jer je bila toliko naviknula na nju da joj se nije činila toliko opasnom.

Svaki dan bi majka, kao i mnogi drugi ljudi, stavila svoj mobitel na punjač. To je mnogima postala rutina. No, za malenu djecu, koja ne razumiju opasnosti struje, tako nešto može ugroziti život.

Djeca uče po modelu, tako je bilo i s bebom ove majke. Nakon što ju je djevojčica vidjela kako stavlja punjač u utičnicu, beba je pokušala učiniti isto to.

Beba je uzela punjač za mobitel i pokušala ga vratiti u utičnicu

Jednog dana, kada majka nije gledala, djevojčica je otpuzala do produžnog kabla u koji je bio ukopčan punjač. Izvukla je punjač i pokušala ga vratiti natrag u utičnicu.

Odjednom se je začuo glasan pucanj. Djevojčica je odletjela na drugu stranu sobe, a produžni kabel se počeo pušiti te se nakon toga i zapalio.

Majka je požurila do svog djeteta koje se nije micalo. No, ubrzo je djevojčica počela jako plakati. Majka ju je odmah odvela u bolnicu. Liječnici nisu mogli locirati izlaznu ranu, nego samo ulaznu koja je ostavila trag na ruci djevojčice. Budući da je postojala opasnost da je struja došla do srca, djevojčica je morala ostati na promatranju preko noći.

Do jutra je bilo sigurno da je djevojčica stabilno i da nije zadobila teže ozlijede od električnog udara. Majka sada zna da treba biti posebno oprezna kada je riječ o utičnicama koje njezino dijete može dosegnuti te ih je sada pravilno zaštitila kako bi njezina beba bila na sigurnom.

Punjač za mobitel može biti opasan za vašu djecu

Ako se i sami ikada nađete u sličnoj situaciji, bilo s djetetom ili odraslom osobom, a oni su i dalje u kontaktu sa dotokom struje, nemojte ih dirati bez da ste isključili struju ili sebe izolirali. Tako ćete spriječiti da se i vi ozlijedite.

Rijetko se govori o ovakvim situacijama, no razgovor je ključan kako bi naša djeca odrastala u sigurnoj okolini.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala