Pas ju je udarao šapom po istom mjestu, ubrzo je otkrila tešku bolest

Pas je često prislanjao glavu na njezine grudi i udarao je šapom po istom mjestu. Ubrzo je saznala da boluje od raka dojke.

Tanya Hibberd (50) iz Southamptona vratila se sa dvotjednog odmora sa Cipra, a njen pas je pokazivao neobičnu vezanost za nju.

Često joj je prislanjao glavu na grudi i udarao je šapom uvijek po istom mestu. Tanyi je ovo ponašanje bilo neobično, ali je ipak pomislila na sve one priče o psima koji mogu detektirati što nije u redu s tijelom.

Napravila je samopregled dojki i pronašla kvržicu, zbog čega se odmah i uputila kod liječnika. Dijagnosticiran joj je trostruko negativan tumor dojke (TNBC). Ovo je manje uobičajen tip tumora dojke koji se ponekad opisuje kao brže rastući tip.

Neobično kontinuirano ponašanje njezinog psa dovelo je do toga da Tanya pomisli da to sigurno ne može biti slučajno.

Ona je i sama izjavila da, ukoliko se pas počne više zanimati za vas, tada to znači da vas možda pokušava na nešto upozoriti, piše Daily Mail.

Pas se četiri tjedna neobično ponašao

Ovo ponašanje trajalo je četiri tjedna, a isprva se Tanja nije pretjerano brinula jer je mislila da je to zato što ju je pas poželio.

Međutim, pas je sve češće ležao na njezinim grudima i šapom ukazivao na mjesto gdje se pojavila kvržica. Iako je Tanya radila redovne liječnike provjere, primijetila je da se znatno umornije osjeća od kako se vratila sa odmora.

Jedne večeri je odlučila napraviti samopregled i naišla je na promjenu na svojoj dojci za koju je pomislila da je cista. Kada se javila liječniku, saznala je da je to zapravo tumor od tri centimetra, koji je do prije početka kemoterapije narastao do pet centimetara.

Foto: Instagram

Liječenje i oporavak

Tanya je rekla da je prošla kroz 12 etapa agresivne kemoterapije i da se nakon petog tjedna tumor znatno smanjio. Tanya je dodala da je njena kujica Sapphire nastavila biti brižna i kada bi god primijetila da je ona iscrpljena od kemoterapije, sklupčala bi se sa njom ispod pokrivača.

Za “Kennedy News and media” je izjavila da je od tada zaštitnički nastrojena prema njoj.

– Ako je izvedem u šetnju, ona reži na ljude koji mi se previše približe – dodala je.

Pas je “nanjušio rak”

Vjeruje da je njen pas “nanjušio rak” i da ju je izabrao kada je otišla gledati štence. Nakon 20 sesija radioterapije koja je završena u srpnju 2019. godine, Tanya je proglašena izlječenom.

Sapphirin rođendan je također 13. prosinca – na dan kada je Tanyin tata Norman King preminuo u 67. godini.

– Ona je vrlo poseban pas. Zaista je čudno jer sam se probudila jedne subote ujutro i odlučila se za psa – nikada ranije u životu nisam imala psa – kaže Tanya.

– Ona je vrlo jedinstvena i uvijek će biti posebna u mom srcu. Mislim da mi je spasla život. Samo bih rekla da, ako imate psa ili kućnog ljubimca koji uglavnom želi samo maženje pod njihovim uvjetima, a onda se počnu stvarno zanimati za vas, tada vam možda pokušavaju nešto reći – poručila je Tanya.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala