Direktor Vodovoda Bihać pravda poskupljenje vode: “U teškoj smo poziciji i smatram da 26 feninga nije značajno poskupljenje”

Usluge vodosnabdijevanja za potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda u Bihaću u budućnosti će biti skuplje za 26 feninga po jednom kubiku utrošene vode.

– Već duže vrijeme smo u jako teškoj poziciji, jer su cijene električne energije, repromaterijala i svih inputa u našoj proizvodnji drastično porasle. Smatramo da nije riječ o značajnom poskupljenju i da uz povećanje opet imamo jednu od najnižih cijena u Bosni i Hercegovini, kaže Mirsad Merdanić, direktor ovog komunalnog preduzeća, pišu Nezavisne.

Prema njegovim riječima, uz poskupljenja, problem je i sve manji broj korisnika, usljed migracija stanovništva, što je dovelo do smanjene proizvodnje vode. Dodaje kako su u prošloj godini ekonomski preživjeli zahvaljujući finansijskoj injekciji iz gradskog budžeta u iznosu od 550.000 maraka.

Ništa bolja situacija nije ni u drugim komunalnim preduzećima na području USK koja se bave vodosnabdijevanjem, s obzirom na to da su svuda na snazi još uvijek iste cijene.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala