Kraj saveza PoMAK – SDA? Preslagivanje u Gradskom vijeću Bihać? Novi dopredsjedavajući GV, novi direktori javnih preduzeća i ustanova?

Prema saznanjima našeg portala, za sutra je zakazana sjednica Gradsko vijeća Bihać, na kojoj bi trebalo doći do preslagivanja unutar vladajuće koalicije.

Naime, od 2019. godine, u Bihaću vlada koalicija SDA-PoMAK, sa partnerima, a od posljednje sjednice Gradskog vijeća, i famoznog kreditnog zaduženja, ta koalicija zasigurno ne postoji.

Ono sa čim se spekuliše jeste da PoMAK sklapa potrebnih 16 ruku bez SDA, a obrisi toga su bili i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, kada je na glasanju bio zaključak vezan za JP Vodovod Bihać.

U kvotu preslagivanja, pored pomenute pozicije dopredsjedavajućeg, ući će i pojedine javne ustanove, kao i preduzeća, pa se u kuloarima spominju JP Vodovod, JP Komrad, JU Centar za socijalni rad, JU Stanouprava, kao i Turistička zajednica.

Ukoliko se navedene špekulacije ostvare, ovo će biti svojevrsna osveta SDA u Bihaću, s obzirom da i ovim preslagivanjem gradonačelnik neće imati potrebnu većinu za kreditna zaduženja za koja je potrebno 20 glasova.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala