Vijećnik Zulić Mustafa poručio predsjedavajućem Gradskog vijeća Handukiću: “Prodao si svoje ime, prodao si svoju vjeru!” (VIDEO/FOTO)

Danas je bilo burno na sjednici Gradskog vijeća u Bihaću, na kojoj je došlo do preslagivanja većine, a kako smo sinoć najavili na našem portalu.

Posebno zanimljivo je bilo na pauzi, kada je vijećnik Mustafa Zulić odlučio da pita one koji su podržali objavu u kojoj istog etiketiraju da je “autonomaš”, što je u Bihaću i pripadnicima Armije RBiH, onima koji su branili i odbranili BiH uvreda neviđenih razmjera.

Pojedini sarajevski mediji su prenijeli informaciju iz Bihaća, koja ne oslikava niti motive, niti razloge ovog današnjeg verbalnog sukoba, međutim Bihać zna šta je tko i tko je tko bio i u periodu 92-95 i danas.

Žestok je Mustafa Zulić bio prema vijećnicima PoMAK-a, koji su najviše podržali etiketiranje ovog borca kao “autonomaša”, tako je predsjednika Kluba PoMAK Zulić Alena, koji je u Gradsko vijeće ušao kao član SDP-a prozvao za izdaju, dok je predsjedavajućem Gradskog vijeća Zulfikaru Handukiću poručio da je izdao ime i vjeru, misleći na činjenicu da se Zulfikar handukić izjašnjava kao Hrvat.

Zanimljiva je današnja sjednica i podrška novoj većini i predsjedavajućem Hrvatu Kluba NiP-a, predsjednika Kluba PoMAK Zulića, te vijećnice Selmanović, koji su prilikom izbora predsjedavajućeg zapeli čak i do Ustavnih presuda osporavajući tada za njih lažnog Hrvata.

Kakvi su to interesi spojili i natjerali navedene na podršku i zaokret, ostaje nam da vidimo. U kuloarima se priča da će pojedini uskoro postati dirketori preduzeća i ustanova, kako lokalnog nivoa, tako i viših nivoa, da li je to istina, ostaje nam da vidimo.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala