Smajl Mehmedović divljao u audiju, šest osoba nastradalo, on sve prenosio uživo (VIDEO)

U ulici 18. hrvatske brigade u Tuzli 20. septembra 2023. godine u večernjim satima dogodila se saobraćajna nesreća, a prizori s lica mjesta su stravični. Prevernuti automobili, izvaljen stub ulične rasvjete, a u pomoć su pored Službe hitne medicinske pomoći pozvani i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Portal Crna-Hronika navodi da dvojica mladića, koji su bili priključeni na respiratore, sada samostalno dišu. Djevojka koja je bila s njima u vozilu, teško je povrijeđena.

Za volanom Mercedesa nalazio se Smajl Mehmedović. Divljao je po tuzlanskim ulicama, prolazio kroz crvena svjetla, vozio preko 155 km/h dok mu je iz automobila tresla muzika narodne pjevačice Hajrije Gegaj “Ja djevojka, on oženjen majko” piše Crna-Hronika.

Sve vrijeme snimao je video i uživo ga prenosio preko društvene mreže Instagram. Dok je šest osoba teško povrijedio, od kojih je dvoje završilo na respiratoru, sve slike sa profila Smajl Mehmedović je obrisao.

Ð.D. 2002 godište, povrede glave, pacijent operisan. Pacijent samostalno diše.
M.V. 2003 godište, povreda glave, grudnog koša i kičme, operisan. Pacijent samostalno diše.
G.M.1997. godište, povreda vratne kičme i gornjih ekstremiteta, planiran operativni zahvat. Pacijentica samostalno diše.
D.A.1996. godište, povrede grudnog koša, kičme i abdomena, operisan. Pacijent samostalno diše.
M.R. 1986. godište, povreda glave, kičme i abdomena, samostalno diše, operisan.
M.E. 2001. godište je pacijent koji je hospitaloziran na Klinici za torakalnu hirurgiju zbog povrede rebra, svjestan komunikativan, u toku dodatna dijagnostika.

I pacijent M. K. 2002. godište, obrađen na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju, te otpušten na kučno liječenje – navela je Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla za portal Crna-Hronika.

Iz MUP-a TK za portal Crna-Hronika potvrđeno je cijeli slučaj preuzeo Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona. Na mjestu uviđaja ove saobraćajne nezgode rukovodio je dežurni tužilac KTTK-a koji je i izdavao naredbe potrebne za istragu ovog slučaja.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala