Sutra sjednica Skupština USK: Na dnevnom redu četiri značajna zakona i Strategija razvoja sporta USK za 2023.-20207. godine

Za sutra je zakazana sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona, 8. redovna, na kojoj će se raspravljati o nacrtima četiri veoma značajna zakonska propisa, te o Strategiji razvoja sporta USK za period od naredne četiri godine.

Pored navedenih tačaka, zastupnici će se izjasniti i od novim imenima u Skupštini JP RTVUSK, kao i o Odluci o komisiji za izradu Etičkog kodeksa izabranih zvaničnika u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Kada je riječ o zakonima koji će se sutra naći u obliku nacrta, s obzirom da je nacrt, značajno je da se nakon usvajanja nacrta, za izradu konačnog prijedloga uključe svi zainteresirani u oblastima koje tretiraju ti zakoni, kako bi se dobili što kvalitetnija zakonska rješenja.

Riječ je o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Unsko-sanskog kantona, nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Unsko-sanskog kantona, nacrtu Zakona o slobodi mirnog okupljanja, te o nacrtu Zakona o javnim priredbama Unsko-sanskog kantona.

Sutra će se pred zastupnicima naći i Prijedlog Strategije razvoja sporta Unsko – sanskog kantona za period 2023. – 2027.godine, što je veoma značajan dokument za Unsko-sansko kanton, ova Strategija bi trebala sistemski odrediti korake i ulaganje u sport. Redakcija portala dijasporainfo.net će detaljnije analizirati predloženu strategiju kako bi naši čitatelji bili detaljno upoznati o sadržaju strategije.