Pozitivna priča iz Sanskog Mosta: Aziz Midžana uspješni proizvođač mlijeka, cilj je povećati kapacitet na 50 muznih grla

Farma “Midžan” predstavlja inspirativnu priču o uspjehu mladog čovjeka, Aziza Midžana, i njegove porodice. Prije više od 15 godina, Aziz je krenuo od nule zajedno sa svojim bratom, te danas predstavlja jednog od najvećih proizvođača kravijeg mlijeka na području općine Sanski Most.

Aziz Midžan bio je jedan od prvih koji je registrirao farmu kao obrt i kontinuirano je razvijao svoje poslovanje. Nakon bratovog odlaska u Njemačku, Aziz se oslanja na podršku svoje supruge i dva sina koji mu pomažu u svim aspektima farme.

Aziz Midžan također ulaže značajan napor u osiguravanju dovoljne količine hrane za svoju farmu, obrađujući oko 30 hektara zemljišta. Osim toga, važno je napomenuti da je Farma “Midžan” bila jedna od prvih koja je ušla u sustav PDV-a, što svjedoči o njihovoj poslovnoj inovaciji i usklađenosti sa zakonodavstvom.

Osim što ulaže trud u farmu, Aziz je također aktivan u zajednici kao vijećnik u Općinskom vijeću Sanski Most. Trenutno se nalazi u fazi izgradnje modernog objekta koji će povećati kapacitet farme na preko 50 muznih grla, olakšavajući tako proizvodnju.

Farma “Midžan” zaista predstavlja inspirativnu priču o upornosti, obiteljskoj podršci i poslovnom uspjehu. Aziz Midžan i njegova obitelj su postigli izvanredan napredak od početka, što ih čini primjerom za druge u poljoprivrednom sektoru. Njihova posvećenost i kontinuirani rast su inspiracija za sve koji žele uspjeti u poljoprivredi.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala