Nevjerovatne stvari rade u OFK “Bihać”: Odoboren projekat UEFA Fondacija za djecu u iznosu od skoro 40.000 EUR (FOTO)

U nekoliko navrata pisali smo o pozitivnoj sportskoj priči u Bihaću, a koja je vezana za OFK “Bihać”.

Grupa ljudi koja upravlja ovim sportskim klubom, zaduženim za omladinske kategorije, radi nevjerovatne stvari, koje su danas izišle iz okvira lokalnog, kantonalnog, ali i držvanog karaktera.

Naime, OFK “Bihać” se našao na listi od 64 projekta koja su odobrena od strane UEFA Fondacija za djecu, u cijelom svijetu. Činjenica da su jedini klub u Bosni i Hercegovini koji je na ovoj listi, dovoljno govori o kakvom podvigu se radi kada je riječ o maloj grupi entuzijasta koja stoji iza ovih uspjeha ovog kluba.

Vijest koja je odjeknula u sportskim krugovima, zasigurno je i promocija Grada Bihaća, Krajine, ali i Bosne i Hercegovine, a Grad BIhać će se naći na karti svijeta kada je organizacija UEFA u pitanju, a radi se o jednoj od najznačajnijih sportskih organizacija u svijetu.

“UEFA Fondacija za djecu (UEFA Foundation for Children) je odobrila grant OFK “Bihać” u vrijednosti 39.100,00 EUR, za sufinansiranje izgradnje Sportskog centra “Prekounje” i nastavka aktivnosti besplatne škole nogometa za djecu iz marginaliziranih kategorija. Ono što možete vidjeti na linku (https://uefafoundation.org/…/64-projects-receive…/), ali i na slikama i što s ponosom možemo istaknuti je činjenicu da je OFK “Bihać” jedini klub iz Bosne i Hercegovine koji je dobio grant UEFA Foundation for Children, što je zasigurno veliko priznanje Upravi OFK “Bihać” i pokazatelj kvalitete rada. Ukupna procijenjena vrijednost projekta izgradnje sportskog centra je 146.343,00 EUR, a u njegovu realizaciju su uključeni GRAD BIHAĆ, Vlada Unsko – sanskog kantona, Sportski savez USK, i drugi donatori.
Idemo dalje! Vjerujemo u naš konačni cilj – Sportski centar “Prekounje”!”, objavili su na službenoj facebook stranici kluba.