Ovo je uhapšeni Adem Šuman koji se sumnjiči za ubistvo 19-godišnjeg Farisa

Mladić Adem Šuman (24), koji je osumnjičen za ubistvo 19-godišnjeg Farisa Pendeka u sarajevskom naselju Otoka, uhapšen je danas i trenutno se nalazi u prostorijama MUP-a KS.

Šuman je iz automobila u pokretu pucao na Citroen u kojem se nalazio Pendek s još nekoliko osoba. Hitna pomoć je došla na mjesto događaja ali nažalost nije uspjela reanimirati mladića koji je bio teško povrijeđen.

Mladić bi nakon saslušanja trebao biti prebačen u prostorije za zadržavanje MUP-a KS u kojem može ostati najduže 24 sata nakon čega će biti prebačen u Tužilaštvo KS.

Iz MUP KS nakon hapšenja izdato je saopćenje za javnost.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca KTKS, danas poslijepodne su lišili slobode muškarca A.Š. (2000) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo Ubistvo (član 166. KZ FBiH) na štetu F.P. (2005) dana 28.01.2024. godine u Sarajevu. Osumnjičeni je trenutno na kriminalističkoj obradi”, saopćeno je iz MUP KS.

Do pucnjave je došlo na glavnoj raskrsnici ulice Bulevar Meše Selimovića na potezu ulica Alije Kučukalića – Prijedorska.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala