MUP USK: Deset kadeta za čin mlađi inspektor upućuju se na policijsku akademiju

U prostorijama MUP-a USK ministar policije Adnan Habibija i zamjenik direktora Uprave policije, glavni inspektor Amel Kozlica održali su sastanak sa deset kadeta za čin mlađi inspektor koji će od dana 08.04.2024 godine započeti obuku na policijskoj akademiji u Sarajevo.

Nakon višemjesečne procedure selekcije i odabira te završenih sigurnosnih provjera od strane Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ispunjeni su svi uvjeti da ovih deset uspješnih kandidata otpočne obuku na akademiji, a po završetku iste da se i pridruže kolegama u Upravi policije MUP-a USK u obavljanju časnog policijskog poziva.

Ministar MUP-a i zamjenik direktora Uprave policije su kadetima čestitali, a nakon toga sa istima obavili konstruktivan razgovor te naglasili da od istih očekuju predan rad i učenje kao i visok nivo discipline tokom obuke.

Ministar Habibija je istakao: „Vas deset kadeta ste sad predstavnici naše policije na akademiji, ali ste i predstavnici cijelog Unsko-sanskog kantona. Dosadašnje generacije naših kadeta na akademiji su uvijek bili pri vrhu po zalaganju, trudu i disciplini, a to očekujemo i od Vas. Učinite sve da budemo ponosni na vaše rezultate i ponašanje“.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja bez dozvole portala